Citizenova ulaznica u svijet automatskih satova

Sporty Elegant automatic modeli iz serije NH8400 predstavljaju idealnu ulaznicu u svijet automatskih mehaničkih satova

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Citizen

Na spomen automatskog mehaničkog sata često nam je prva asocijacija skupoća, no da tome ne mora biti tako uvjerili su nas Citizenovi novi modeli iz kolekcije referentnog naziva NH8400. Radi se o tri izvedbe smještene u kućišta promjera 42 mm, a razliku čine brojčanici i narukvice/remen. Osnovna je inačica NH8400-10AE, elegantan Citizen muški sat čije je kućište izrađeno od čvrstog nehrđajućeg čelika, a polirani detalji kombiniraju se u detaljima s brušeni. Klasični crni kožni remen upotpunjuje sat.

Citizen NH8400-10AE
Citizen NH8400-10AE, klasićan, elegantan, pregledan

Mineralno staklo okrunjuje brojčanik krem ​​boje s plavim kazaljkama i indeksima i lako se čita. Na poziciji 3 sata nalazi se kvadratni prikaz dana i datuma. Kroz okrugli prozor na poklopcu sa stražnje strane kućišta imate pogled na automatski mehanizam kalibra 8200 s rezervom snage do 40 sati i vodootpornošću do 100 metara.

citizen back

Višefunkcionalan automatski kalibar 8200 ima uz sate, minute i sekunde dodatne komplikacije dana i datuma koje se vrlo jasno vide na poziciji 3 sata. U mehanizam je ugrađen 21 rubin, a točnost mu je u okvirima +/- 20 sekundi na dan. Nadogradnju kolekcije čine dva modela na čeličnim narukvicama koje su opremljene preklopnim kopčama s potisnicima za otpuštanje. Narukvica je troredna s poliranim centralnim linkovima koji doprinose elegantnom izgledu. Između dva modela nema razlike u tehničkim detaljima, razdvaja ih samo boja lica sata, crna ili plava.

Citizen NH8400 87E
Citizen NH8400 87E
Citizen NH8400 87L
Citizen NH8400 87L

Cjenovno, 199 eura potrebno je izdvojiti za izvedbu na kožnom remenu, dok inačice na čeličnim narukvicama stoje 219 eura. Sjajan omjer koji potvrđuje da automatski mehanički sat i ije tako skup kako ste na početku teksta pomislili. Kompletnu ponudu Citizen modela provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže