Conquest Heritage Central Power Reserve za 70. rođendan kolekcije

Kako bi obilježio 70. godišnjicu kolekcije Conquest, Longines je predstavio Conquest Heritage Central Power Reserve, inspiriran kultnim modelom iz kasnih 1950-ih. Rezerva snage prikazana je na rotirajućim diskovima u sredini brojčanika, a dostupan je u boji šampanjca, antracit ili crnoj

Tekst: Andrej Brezovački Fotografije: Longines

Evociranje odvažnosti i kreativnog duha, kolekcija Conquest bila je prva Longinesova linija satova čiji je naziv 1954. godine zaštitio Savezni ured za intelektualno vlasništvo u Bernu (Švicarska). Samonavijajući i vodootporni modeli od samog su početka Conquest kolekcije standard, a samu kolekciju se oduvijek povezivalo sa svijetom sporta i postignuća. Simbolizirajući ovaj duh osvajanja, kolekcija je proširena 1959. godine kako bi uključila model s jedinstvenim indikatorom rezerve snage, koji se sastoji od dva rotirajuća diska smještena u sredini brojčanika.

L1.648.4.52.2 PUB 1 scaled
Conquest Heritage Central Power Reserve ref. L1.648.4.52.2

Kako bi obilježio 70. obljetnicu kolekcije Conquest (1954.-2024.), Longines je osvježio ovaj klasik s novim Conquest Heritage Central Power Reserve izdanjem. Upečatljiva posveta povijesnom modelu, rezerva snage otkrivena je na dva rotirajuća diska u sredini brojčanika. Ovaj jedinstveni proces, koji je izumio Longines i jedini ga koristi, postavlja indikator rezerve snage na središnji disk koji detektira stanje odmotavanja opruge. Kazaljka u obliku palice proširene na vrhu, označava razinu pražnjenja mehanizma na vanjskom prstenu, stupnjevano od ’64’ do ‘0’. Otkriva ravnotežu raspoloživih sati rezerve energije, ili drugim riječima, preostalo vrijeme rada sata. Premotavanje unazad može se izvršiti okretanjem krunice ili pomicanjem zapešća, čime se podiže razina rezerve snage, a samim time i rotacija diska.

L1.648.4.78.2 dial
Conquest Heritage Central Power Reserve ref. L1.648.4.78.2

Komplikacija rezerve snage označava duljinu vremena u kojem mehanički sat može nastaviti raditi bez potrebe za navijanjem. Ovaj mehanizam je složen. Unutar mehanizma sata, opruga pohranjuje energiju proizvedenu navijanjem. Ta se energija tada oslobađa na regulirani način kako bi pokrenula mehanizam. Rezerva snage mjera je koliko će dugo ova pohranjena energija omogućiti satu da pokazuje vrijeme bez premotavanja. Rezerva snage je naznačena na brojčaniku sata, obično u satima.Estetika brojčanika tako se kontinuirano mijenja, stvarajući originalan poetski efekt prolaska vremena. Ovaj inovativni mehanizam odjekuje dugom poviješću Longinesovih satova s rotirajućim diskovima, poput modela sa satnim kutom razvijeni za aeronautičku industriju kasnih 1920-ih.

L1.648.4.52.2 DRback rs.jpg

Dostupan u boji šampanjca, antracit ili crnoj boji, trodijelni brojčanik Conquest Heritage Central Power Reserve je na svom fiksnom dijelu obrubljen s dvanaest apliciranih fasetiranih oznaka sati u boji žutog zlata, boje ružičastog zlata ili srebra. U skladu s karakterističnim motivom krugova kolekcije Conquest, fini kružni navoj nosi fasetirane oznake sati i odvaja zapis minuta na fiksnom brojčaniku. Još jedna značajka ovog modela je da se datum prikazuje na 12 sati u prozorčiću s datumom ukrašenom aplikacijom u obliku trapeza. Poput oznaka sata čije boje usvajaju, neobične kazaljke sata i minute u stilu nebodera presvučene su Super-LumiNova premazom.

L1.648.4.62.2
Conquest Heritage Central Power Reserve ref. L1.648.4.62.2

Demonstrirajući stručnost izrade satova i bezvremensku eleganciju brenda krilatog pješčanog sata, Conquest Heritage Central Power Reserve pokreće novi ekskluzivni kalibar Longines L896.5, vidljiv kroz prozirnu stražnju stranu kućišta na zavrtanje. Opremljen silikonskom balansnom oprugom i inovativnim komponentama, ovaj mehanički mehanizam sa samonavijanjem nudi magnetski otpor do deset puta veći od standarda ISO 764. Potpuno redizajnirano čelično kućište promjera 38 mm, s izmjeničnim satiniranim i poliranim površinama pokriveno je safirnim staklom s višeslojnim antirefleksnim tretmanom s obje strane. Ušice su također redizajnirane za optimalnu ergonomiju i udobnost. Conquest Heritage Central Power Reserve dostupan je s crnim ili sivim kožnim remenima, opremljen novom čeličnom kopčom, slično najnovijim modelima u liniji Conquest Heritage.

Facebook

Društvene mreže