Dva nova Seiko Presage Cocktail Time Star Bara za zalaske sunca

Seiko proširuje kolekciju Presage Cocktail Time Star Bar s dva nova sata inspirirana bojama zalaska sunca iznad Tokija

Tekst: Andrej Brezovački Fotografije: Seiko

U suradnji sa STAR BAR-om nastali su satovi čiji je dizajn inspiriran prekrasnim zalascima sunca u Tokiju. Seiko Presage STAR BAR kolekciji pridružuju se dva nova modela. Brojčanik svakog sata ukrašen je stupnjevitim promjenama boja i valovitim uzorkom koji podsjeća na oblake koji lebde nebom. Prvi barmen nagrađen nagradom “Contemporary Master Craftsman”, vlasnik STAR BAR-a Hisashi Kishi kreirao je originalne koktele koji su inspirirali svaki sat. Sami kokteli inspirirani su prekrasnim zalascima sunca u Tokiju.

SRPK75 01.jpg
Seiko Presage Cocktail Time Purple Sunset, ref.: SRPK75

Purple Sunset

Brojčanik je inspiriran Purple Sunsetom, originalnim koktelom kreacije STAR BAR-a. Gradacija od tamnoplave do ljubičaste izražava nebo pri zalasku sunca dok se zatamnjuje zadržavajući crvenkaste nijanse zalazećeg sunca. Gospodski model, nazvan Purple Sunset, ima kućište promjera 40,5 mm i debljine 11,8 mm , a pokreće ga kućni automatski mehanizam, kalibar 4R35 s 41 satom rezerve snage.

SRPK75 06.jpg

Kožni remen ima trostruku preklopnu kopču, a na stražnjoj strani kućišta ispisano je LIMITED EDITION i ugraviran serijski broj. Vodonepropusnost seže do 50 metara dubine.

Pinky Twilight

Brojčanik se temelji na Pinky Twilightu, još jednom originalnom koktelu koji je kreirao STAR BAR. Delikatna gradacija od svijetloružičaste do žute izražava blijedo, blistavo nebo pri zalasku sunca. Ženski model s kućištem veličine 30 mm također je automatski, a ugrađen je kalibar 2R05 koji pruža do 40 sati rezerve snage.

SRE014 06.jpg

Seiko Presage Cocktail Time Purple Sunset Ref. SRPK75 prodavat će se po cijeni od 560 EUR, ograničeno izdanje od 9000 primjeraka, a Pinky Twilight Ref. SRE014 koštat će 590 EUR, ograničeno izdanje od 5000 primjeraka.

Facebook

Društvene mreže