Frederique Constant Runabout Chronograph Automatic – Dvije nove pomorske varijacije

Ljeto je pravo vrijeme za pokazivanje dva nova, plavim brojčanikom ukrašena Runabout Chronograph Automatics modela koji nadopunjuju slavnu kolekciju Frédériquea Constanta

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Frederique Constant

Horologija je dijete astronomije. Za promatranje zvjezdanog neba nijedan trenutak nije dragocjeniji od lijepih ljetnih noći, toplih i savršeno bistrih, na kakvoj plaži pored mora. Tamnoplava ili mornarski plava, naziv je boje koja krasi nove brojčanike Runabout Chronograph Automatics modela. Ova boja zaziva u sjećanje prvobitno partnerstvo između Frédériquea Constanta i Povijesnog društva Riva (RHS), udruge amatera i kolekcionara slavnog talijanskog broda, oda dolce viti, eleganciji i sportskom životu. Iz toga je rođena i kolekcija, stvorena 2009. godine i od tada se nudi u ograničenim serijama.

2021 Frederique Constant FC 392RMN5B4 Runabout Chronograph Automatic Front
Novi model u mornarski plavoj boji s okvirom od ružičastog zlata

Frédérique Constant odabrao je baš ovu plavu nijansu za ova dva nova modela, svaki u ograničenom izdanju od samo 888 komada. Mediteransko, jadransko plavo nebo i svemir: Runabout Chronograph Automatic poziva na putovanje, s nogama u vodi i glavom u zvijezdama.

2021 Frederique Constant FC 392RMN5B4 Runabout Chronograph Automatic Front2
Isti mehanizam, ali u kućištu od svijetlog čelika

Modeli dijele polirano kućište promjera 42 mm s dva potisnika za pokretanje, zaustavljanje i resetiranje štoperice. S okvirom od safirnog stakla protiv odbljeska, kućište ima giljoširani uzorak koji se poigrava s odsjajima svjetlosti poput Sunca na valovima.

2021 Frederique Constant FC 392RMN5B4 Runabout Chronograph Automatic Back
Ekskluzivnost modela zapisana je na poleđini, i to na dva mjesta

Čitljivost informacija jamče luminiscentni indeksi, arapski brojevi i velike, također luminiscentne kazaljke. Na 6 sati ističe se otvor za datum, uklopljen u štopericu, uz potpis kuće na 3 sata. Tamnoplavi remen od teleće kože s prljavo bijelim prošavom nose ovaj sat za zglobu.

side FC 392RMS5B6 web res 1200x

Dva se modela razlikuju odabirom materijala. Sportski i elegantan, prvi model s tamnim brojčanikom ima kućište u boji ružičastog zlata, čija se topla nijansa ponavlja u kazaljkama i indeksima. Drugi model nudi modernost i jednostavnost laganog, svijetlog čeličnog kućišta, također ponovljenog u konturama kazaljki i indeksa.

FC GIFTBOX WOODRUNABOUT FC 392RMG5B6 1800x
Svaki sat dolazi u posebnoj futroli s minijaturnom preslikom drvenog glisera, usidrenog u kutiji pored sata

Ekskluzivna priroda ovih izdanja, svako ograničeno na 888 komada, naznačena je na poleđini svakog modela i to na dva mjesta. Prvo, svaki je primjerak označen njegovim serijskim brojem. I drugo, tu je i originalni otisak službenu zastavu RHS na safirnom kristalu. Kroz njega će ljubitelji finog izrade sata moći detaljno cijeniti kalibar FC-392, jamac 55-satne rezerve snage, novog šampiona kolekcije; do sada su Runabout satovi nudili rezervu snage od 46 sati.

Facebook

Društvene mreže