Novi Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar poplavio

Legendarni Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar dobio je još jednu keramičku izvedenicu, no sada u plavoj boji

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Audemars Piguet

Od svog predstavljanja 1972. godine Royal Oak sinonim je za ultimativni sportski sat. Iz švicarske manufakture stiže prvi Royal Oak Perpetual Calendar koji je u potpunosti izrađen od živopisne plave keramike. Novi model, reference 26579CS ima nijansu poput Štrumpfa. Boja je obuhvatila kompletno kućište promjera 41 mm i narukvicu. Prisutna je i na prepoznatljivom brojčaniku Royal Oak grande tapisserie, s indikatorima dana, datuma, mjeseca, mjesečeve mijene i prijestupne godine. Čak je i unutarnji okvir istaknut nijansom. Indeksi i kazaljke u 18-karatnom bijelom zlatu istaknuti su i sa luminiscentnim premazom za bolju vidljivost noću.

Audemars Royal Oak Perpetual Calendar Ceramic Blue 0 Hero

 

Kako bi se postigla električno-plava nijansa, cirkonijev oksid u prahu—modificiran za dobivanje plave pigmentacije nakon pečenja—miješa se sa “sadržajem veziva” prije nego što se transformira u keramiku putem procesa strojne obrade, prema proizvođaču satova. Komponente postižu konačnu boju nakon što su sinterirane na više od 1400 stupnjeva Celzijusa.Svaka keramička komponentu ručno je obrađena. To znači da je zaštitni znak AP-a satensko četkanje i polirani rubovi primijenjeni, mukotrpno ručno, za igru svjetla koje naglašava pojavu ovog sata.

AP BlueCeramic2

Kućni samonavijajući mehanizam, Calibre 5134 poznat je iz ostalih Royal Oak Perpetual Calendar modela. Mehanički mozak prepoznaje dan u mjesecu te prema njemu regulira i ostatak podataka poput broja dana u mjesecu, prijestupne godine… Bez prestanka nema potrebe za korekcijom sata do 2100. godine. Remek djelo vidljivo je sa stražnje strane sata.

Audemars Royal Oak Perpetual Calendar Ceramic Blue 1

Kupovina ovog modela moguća je isključivo u Audemars Piguet buticima gdje će vas informirati i o cijeni samog sata.

Facebook

Društvene mreže