Novi Oris Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400

Oris Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400 koristi vrhunski kalibar, jednostavnog je dizajna s malim prozorom datuma te tri kazaljke i opcijom kožnog remena ili metalne narukvice

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Oris

Oris Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400 prvi je model iz ove kolekcije koji nije u ograničenom izdanju. Novi se mehanizam polako udomaćuje u ponudi Orisa i polako podiže ljestvicu prema gore. Kod ovog je modela posebnost luneta kod koje nemamo tradicionalnu minutnu ronilačku skalu, već 12-satnu kao za drugu vremensku zonu.

Oris Divers Sixty Five 12H Calibre 400 2
Oris Divers Sixty Five 12H Calibre 400

Predstavljanjem Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400, Oris je ponovno oživio kolekciju Divers Sixty-Five koja se temelji na dizajnu ronilačkog sata iz 1960-ih. Na ovom retro satu nigdje se ne mogu naći brončane ili tople boje. Čisto kućište od nehrđajućeg čelika uparuje se s crno-bijelim ukrasima brojčanika i crnom aluminijskom lunetom. Ovaj sat dolazi ili na odgovarajućoj narukvici od nehrđajućeg čelika ili na crnom kožnom remenu s dopunskim bijelim šavovima.

Divers Sixty Five 12H Calibre 400 Bracelet

Moderan izgled i funkcionalnost poput ovih ne bi odgovarali satu koji koristi zastarjelu tehnologiju.Stoga novi Divers Sixty-Five ima Calibre 400 u kućištu. Moderni i sad već dobro znani kalibar ima 120-satnu rezervu snage, točnost unutar COSC specifikacija, antimagnetizam i 10-godišnji preporučeni servisni interval kao i jamstveni rok. Mehanizam je vidljiv kroz stražnju stranu kućišta.

Divers Sixty Five 12H Calibre 400 Bracelet Back

Oris Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400 ima vodonepropusnost do 100 m. Kućište mjeri 40 mm promjera, a kruna je klasično smještena na 3 sata bez dodatne zaštite. Safirni kristal je s obje strane kućišta, a dodatno je obrađen antirefleksnim premazom.

Divers Sixty Five 12H Calibre 400 Strap

Oris Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400 stoji 3.100 CHF na kožnom remenu, a dodatnih 200 CHF potrebno je izdvojiti za model na čeličnoj narukvici. Kompletnu ponudu Oris modela provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže