OMEGA Speedmaster Dark Side of the Moon zaplovila s ALINGHI timom

Potpuno novi sat u Speedmaster kolekciji obilježio je nastavak partnerstva između dva švicarska vrhunska brenda, Omege i Alinghia, Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Omega

Speedmaster modele povezujemo najčešće s osvajanjem svemira i do sada ih nismo susretali u morskim kolekcijama za koje su bili rezervirani Seamaster modeli. U jedriličarskom partnerstvu s momčadi Alinghi uz koju je Omega vezana ud prošle godine predstavljena je nova izvedba Speedmastera Dark Side of the Moon Alinghi.

 

OMEGA Speedmaster Moonwatch Chronograph 44.25 MM Team Alinghi 4 min

Izbor Speedmastera savršeno odražava brze brodove koji doslovno lete preko vode. Impresivan mehanizam na ručno navijanje vidljiv je sa stražnje strane. Radi se o kalibru 1865 s kojim je ovaj sat tanji, a uporabom naprednih materijala sat je i olakšan. U odnosu na standardni model debljina kućišta je smanjena s 16.14 mm na 13.80 mm što je itekako primjetno.

omega 311.92.44.30.01.002 amb 01

Za inspiraciju je poslužio novi katamaran TING35 iz tvrtke Alinghi. Laserskom ablacijom, glavna ploča i most dobili su efekt saća, sličan unutrašnjosti ugljičnog trupa broda Alinghi. Ta ista tehnologija laserske ablacije upotrijebljena je za ukrašavanje svih ostalih mostova crnim uzorkom ugljika, također inspiriranim ugljikom koji se koristi za trup broda.

omega 311.92.44.30.01.002 amb caseback

Cjelokupni dizajnerski kod Omega je uskladila s logotipom Alinghi koji uključuje crvenu kao boju strasti te crnu kao boju tehnologije. Primjetno je to i na dizajnu gumenog remena s crvenim prošivima te 44.25 mm kućištu u crnoj boji cirkonijevog oksida. Tahimetarska skala je naglašena Super-LumiNova premazom, a logotip Alinghi prisutan je i na stop/start potisniku.

omega alinghi

Dva podbrojčanika zaslužuju dodatnu pažnju. Na tri sata smješten je 4-minutni ili 5-minutni taktički brojač vremena, a na 6 sati tradicionalni je podbrojčanik zamijenjen logotipom Alinghi izrađenom na pjeskarenom disku od anodiziranog aluminija.

omega box

Dosadašnja suradnja je bila i više nego uspješna. Momčad je osvojila naslov svjetskih prvaka u GC32, osvojili su D35 i prvenstvo GC32.

OMEGAAlinghi05 jpg min

Kategorije: Noviteti, Brandovi, Omega

Facebook

Društvene mreže