Omega × Swatch MoonSwatch Mission To Moonshine Gold

Swatch je predstavio nastavak MoonSwatch priče. MoonSwatch Mission To Moonshine Gold u samo jednom detalju razlikuje se od Mission to the Moon modela, no dovoljnom da izazove pažnju kolekcionara diljem svijeta

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Swatch

Svi pamtimo prošlogodišnju histeriju nastalu predstavljanjem MoonSwatch kolekcije za kojom se i danas diže prašina. Mišljenja su podijeljena, no da se radilo o fenomenalnom poslovnom potezu spora nema. Novak u kolekciji dolazi pod punim nazivom Omega × Swatch MoonSwatch Mission To Moonshine Gold i donosi nam novu kazaljku!

2 BioceramicMoonSwatch MoonshineGold close up dial

Za početak, dostupnost ovog modela bit će vrlo ograničena. Premijerno izdanje Swatch je ponudio u četiri grada, Londonu, Milanu, Zurichu i Tokiju jer ti gradovi imaju posebnu povezanost sa zlatom. I ne samo to, već je prodaja bila ograničena na samo jedan dan, dan punog mjeseca. Niste stigli? Možda sljedeći mjesec…

1 BioceramicMoonSwatch MoonshineGold double

Sama legura po kojoj je novi model dobio naziv, Moonshine Gold sastoji se od 75% zlata, 14% srebra, 1% paladija i manje od 9% bakra. Zlatu daje blijedu nijansu, ali također povećava dugotrajnost njegove boje i sjaja. Sitnica koja čini razliku sekundna je kazaljka kronografa obložena legurom Moonshine Gold. Moonshine pozlaćena sekundna kazaljka proizvedena je jednog dana u veljači za vrijeme punog mjeseca. Certifikat koji dolazi s ovim satom naglašava ovu važnu kratku proizvodnju. Swatch nije priopćio koliko je kazaljki već samo da je korišteno reciklirano zlato iz njegove vlastite certificirane rafinerije.

3 BioceramicMoonSwatch MoonshineGold certificate open e1678177628766

Uz Moonshine pozlaćenu sekundarnu kazaljku, dobit ćete i spomenuti certifikat i sve to u posebnoj zlatno obojenoj kutiji. Od već predstavljenih modela, Omega × Swatch MoonSwatch Mission To Moonshine Gold bit će skuplji 25 CHF čime se cijena penje na 275 CHF.

Facebook

Društvene mreže