Oris isprintao Coulson Limited Edition

Oris ulazi u nova područja s vatrogascima iz zraka Coulson Aviationa i satom s 3D isprintanim kućištem od karbonskih vlakana proizvedenim inovativnim procesom koji se po prvi put pojavljuje u urarstvu

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Oris

Iz Orisa su s ponosom objavili novo partnerstvo s tvrtkom Coulson Aviation, vodećom svjetskom organizacijom za gašenje požara iz zraka. Sa sjedištem u Kanadi, ova neovisna obiteljska tvrtka šalje pilote, avione i opremu u područja svijeta pogođena šumskim požarima. U ljeto na sjevernoj hemisferi, to su uglavnom SAD i Kalifornija; tijekom ljeta južne hemisfere, njegovi resursi su podijeljeni između Australije i Južne Amerike. Vizija: gušenje požara i pomoć vatrogascima na terenu te zaštita života i okoliša.

Coulson Aviation LowRes 16029
Coulson Aviation

Coulson Aviation osnovao je 1960. godine Cliff Coulson kao tvrtku za sječu drva, no pod vodstvom njegova sina Waynea, proširila se tijekom protekla četiri desetljeća, uglavnom na području gašenja požara iz zraka, koristeći vlastitu tehnologiju i inovacije za učinkovitu pomoć u vremenski osjetljivim hitnim slučajevima. Kako bi obilježili ovo važno partnerstvo između Orisa i Coulson Aviationa, Oris je kreirao sat temeljen na Big Crown ProPilotu i inspiriran inovativnošću i odvažnim duhom dviju neovisnih kompanija.

01 400 7784 8786 Set Coulson Limited Edition LowRes 15533
01 400 7784 8786-Set – Coulson Limited Edition

Najupečatljivija značajka novog modela vatreni je gradijent, narančasti brojčanik, jasan simbol opasnih okruženja prema kojima Coulsonovi hrabri piloti žure dok se većina mora okrenuti. Oko njega je kućište od karbonskih vlakana proizvedeno inovativnim, patentiranim postupkom 3D ispisa kakav dosad nije viđen u urarstvu. Unutar njega nalazi se Orisov jednako inovativan, izrazito antimagnetski petodnevni automatski kalibar 400. Dizajniran od strane prestižnog švicarskog sveučilišta ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology-Švicarski federalni institut za tehnologiju), on istovremeno ispisuje ugljična vlakna i visokokvalitetni polimer razvijen u zrakoplovstvu pod nazivom PEKK , spajajući ih zajedno kako bi stvorili ultra lagani, iznimno čvrsti materijal.

01 400 7784 8786 Set Coulson Limited Edition LowRes 15491
01 400 7784 8786-Set – Coulson Limited Edition

Proces je toliko precizan da možete popraviti uzorak materijala, gdje su obično kućišta satova od ugljičnih vlakana nasumična. Završetak visokotehnološkog, laganog profila je fiksni okvir od titana presvučen sivim PVD-om, krunica i stražnja strana kućišta na zavrtanje i crni tekstilni remen. Sat, uključujući mehanizam, teži samo 65 grama. Bit će napravljeno samo 1000 primjeraka.

Coulson Aviation LowRes 16027
Coulson Aviation

Kompletnu ponudu Oris satova provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže