Swatch Flymagic zabavan i naopačke

Nova kolekcija Swatch satova pod nazivom Flymagic odabrana je za premijerno predstavljanje inovativne antimagnetske Nivachron spiralne opruge

Tekst: Andrej Tus Fotografije: Swatch

Kada smo pomislili da su se uspavali urari iz Swatcha su ponovno izokrenuli priču u svoju korist i to doslovno izokrenuvši kompletan automatski mehanizam. Detalji koje u pravilu gledamo sa stražnje strane sata sada su dekoracija i aktivni element brojčanika! Po prvi puta se Swatch tako zaigrao pa tako čak i sekundarka ide u suprotnom smjeru.

Ovo nije stražnja strana sata! Kod Flymagica je sve izokrenuto pa i sekunde odbrojava u suprotnom smjeru.

Skupa i inovativna kolekcija Swatch Flymagic

Nakon jeftinog automatika predstavljenog 2013., Sistem51 koji je imao svega 51 komponentu evolucija mehanizma dovela je do Flymagic modela čiji mehanizam ima 15 dijelova više te koristi antimagnetsku Nivachron spiralnu oprugu temeljenu na titaniju. Rezultat je to višegodišnjeg istraživanja koje je Swatch pokrenuo u suradnji s Audemars Piguetom. U ovom slučaju utjecaj magnetskog polja na rad sata umanjen je više od 10 puta. Zna li se da je oko 30 posto servisnih reklamacija posljedica utjecaja magnetiziranja, ovaj će model vlasnicima uštediti pokoju kunu.  Povećana je otpornost na udarce i temperaturne promjene. Nivachron spiralna opruga u bližoj će budućnosti biti ugrađene u sve Sistem51 modele. Rezerva snage iznosi respektabilnih 90 sati.

Sva tri modela Flymagic u limitiranim su edicijama po 500 komada

Swatch Flymagic kolekciju čine tri modela, svaki limitiran na 500 komada. Promjer kućišta iznosi 45 milimetara, a isto je u čeliku ili čeliku s PVD premazom i antireflektirajućim safirnim staklom.

Utjecaj magnetskog polja na rad sata umanjen je više od 10 puta.

Ovo nisu tipični jeftini Swatch modeli jer će očekivana cijena biti oko 1500 švicarskih franaka. Prodaja započinje 30. travnja 2019., na rođendan Carl Friedrich Gaussa.

Swatch Flymagic Limited Edition

Promjer kućišta: 45 mm, debljina 14,8 mm, čelik, PVD roza zlato premaz, staklo safirni kristal sprijeda

Vodonepropusnost: 30 m

Mehanizam: kalibar Flymagic (okrenut i modificiran System51) – automatik, 3 Hz, 19 safira, 66 dijelova, 90 sati rezerve snage

Remen: gumeni i kravlja koža

Limitirana edicija 500 komada po izvedbi

Cijena: 1.500 CHF

Facebook

Društvene mreže