U-BOAT, STRAST ZA “VINTAGE” U DVA NOVA CLASSICO SATA

Identitet i elegancija, temeljni su elementi koji karakteriziraju Classico Vintage modele. Čist stil, nadahnut retro linijama reinterpretiranim po suvremenom ključu, sve zatvoreno u 40 mm promjera

Tekst: Zoran Supina Fotografije: U-Boat

Dva različita sata, ali sa zajedničkim nazivnikom: s jedne strane strast Itala Fontane za vintage kulturom, s druge strane njegov vrlo prepoznatljiv koncept dizajna ukalupljen u jedan od njegovih kultnih modela s najčišćim, najbitnijim i najkarakterističnijim linijama, Classico. Elegancija i profinjenost kao i dašak retro inspiracije dominantan je lait motiv koji karakterizira ove dvije kreacije, s automatskim mehanički mehanizmom i čeličnim (AISI 316L) kućištem promjera 40 mm.

8891 dettaglio

Oba sata, s neizbježnom krunicom smještenom na lijevoj strani i njezinim poklopcem krunice pričvršćenim za kućište pomoću legendarne sigurnosne kuke, iako se razlikuju u nekim stilskim detaljima, oba se mogu pohvaliti velikim zakrivljenim prozorom na brojčaniku na 6 sati , za funkciju dan-datum, uokviren tankom linijom, koja ističe datum na vrhu i dan u tjednu ispisan u cijelosti na dnu.

8891 emo

Model CLASSICO 40 VINTAGE krasi, ispod najkvalitetnijeg safirnog kristala, tamno sivi metalni brojčanik sa soleis završnom obradom koja stvara satenski efekt, fino okružen glatkim i poliranim vanjskim okvirom. Čist i bez bilo kakvih ometajućih elemenata u prikazu vremena, datuma i dana u tjednu, sat ima samo dvostruke bajunet markere postavljene na 12/4/8 sati kao i kuglice od svijetlog metala s bež superluminovom.

8890 dettaglio

Model CLASSICO 40 VINTAGE BEZEL / SCREWS, s druge strane, ima okvir s “industrijskim” motivom s vijcima, mat crni brojčanik s apliciranim bež indeksima i brojevima te također sa sferama, ponovno od svijetlog metala s bež superluminovom. Stražnja strana kućišta dvaju satova zapečaćena je sa 6 vijaka za otpornost na vodu do 100 metara i safirom u obliku slova U koji vam omogućuje uvid u mehanizam.

8890 retro 2000

Za upotpunjavanje “retro” stila, crni remen, s kopčom, od laserski rezane kože, odležane prirodnim postupkom i ručno izrađene u Toskani od strane stručnih majstora. U-BOAT proširuje obitelj satova Classico s dva nova artikla koji utjelovljuju identitet i eleganciju dizajna Itala Fontane u savršenoj sintezi između suvremenog i retro stila.

Facebook

Društvene mreže