Baselworld 2019.: Proljeće je za ljubitelje satova spektakularno počelo dan ranije

Počelo je, počelo ! I jest, najveći godišnji globalni skup urara ove se godine podosta stanjio, no brojni veliki igrači i dalje na njemu kroje horološke trendove i predstavljaju senzacionalne majstorije

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Igor Sertić, Baselword, MCH Group

Jedan od najvažniji događaja globalne urarske industrije, sajam Baselworld, upravo je danas točno u podne i službeno otvorio svoja vrata, barem predstavnicima medija. I odmah vam možemo reći da su hale velesajma u Baselu i dalje prestižno mjesto na kojem se premijerno pokazuju neke od najvažnijih urarskih inovacija i novih satnih modela, premda je, ruku na srce, ovaj sajam svake godine sve manji, no tome ćemo opširnije neki drugi put. Reporterska ekipa Tilie Speculum, je naime, u jakom sastavu sad i u Baselu, pa upravo jurimo od štanda do štanda da što prije uživo otkrijemo kako izgledaju nove izvedbe Rolex GMT Mastera II i Yachtmastera, TAG Heuerov pametni sat za golfere i nova Autavia kolekcija, da vidimo što su nam sve spremili Patek Philippe, Chanel, Tudor, Chopard, Hublot, Seiko, Breitling…, kao i da posvjedočimo Bulgarijevom najtanjem kronografu na svijetu, Zenithovoj proslavi 50. rođendana kultnog mehanizma El Primero te pojavi posve novog igrača u svijetu satova majstoru za olovke i upaljače P.S. Dupont… A čim sve te novitete opipamo, javljamo se i s prvim dojmovima. Slijedi nam, dakle, očito jako uzbudljivih tjedan dana jer počelo je pravo novo urarsko proljeće, i to puni dan prije što proljeće službeno stiže ostatku svijeta… O novitetima zasad ukratko.

Tag Heuer Autavia Isograph Chronometer

AUTAVIA-FAMILY-PICTURE-7-PIECES
“Obiteljska fotografija” nove Autavia kolekcije

Naziv Autavia nastao je još tridesetih godina prošlog stoljeća kao složenica riječi “AUTomobile” i “AVIAtion”, a kasnije ga se povezivalo s legendarnim kronografima. Ovo je potpuno nova kolekcija koja retro elemente uparuje s naprednim tehničkim rješenjima. Kućišta su od bronce ili čelika, promjera 42 mm, lice sata sivo, smeđe-zeleno ili plavo, a poleđina zatvorena s logom propelera i kotača.

AUTAVIA-ISOGRAPH-CAL.-5-HERITAGE-PICTURE
Nekada na komandnim pločama aviona i automobila, danas na ruci…

Hublot & Ferrari

Hublot-Big-Bang-Scuderia-Ferrari-90th-Anniversary
Trojac za prvih 90 godina Scuderia Ferraria, Hublot Big Bang 90th Anniversary
Hublot Classic Fusion Ferrari GT 3D Carbon
Hublot Classic Fusion Ferrari GT 3D Carbon

Bulgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic

Bulgari Octo Finissimo Chronograph promjera 42 mm i ekstra tankog kućišta debljine svega 6.90 mm

 

Zenith Defy Inventor

ZENITH_Defy-Inventor
ZENITH Defy Inventor, model kojim je konceptni mehanizam postao serijski

Nastavlja se…

Kategorije: Baselworld, Vijesti

Facebook

Društvene mreže