Victorinox Dive Pro

Victorinox je predstavio Dive Pro kolekciju ronilačkih satova, osam modela, čelik ili titan kućišta te automatski ili kvarcni mehanizmi

Tekst: Rene Kotruljević Fotografije: Victorinox

Prva asocijacija na spomen Victorinoxa svakako su višenamjenski džepni noževi i priboru za jelo, no oni su također proizvođači raznolikog asortimana satova. Najnoviji dodatak urarskom dijelu ponude ronilački su modeli pod nazivom Dive Pro. Kolekcija broji osam različitih modela, a na odabir su modeli s kućištima od nehrđajućeg čelika ili titana, dok su mehanizmi kvarcni ili automatski.

Svi novi Victorinox Dive Pro satovi imaju kućišta promjera 43 mm koja su opremljena ravnim safirnim kristalima iznad svojih brojčanika i imaju fasetirane jednosmjerne rotirajuće lunete za mjerenje vremena urona, s krunicama i stražnjim stranama kućišta na zavrtanje kako bi pomogli u otpornosti na vodu do 300 metara. Međutim, dok četiri kvarcna Dive Pro modela imaju krunice postavljene između dva štitnika na 3 sata, automatske verzije imaju krunice premještene na poziciju 4 sata. Dodatno, dok svi brojčanici dijele isti temeljni dizajn u cijeloj seriji, automatske verzije imaju vodoravne crte utisnute u svoje središnje dijelove i imaju prikaz dana i datuma na 3 sata. Kvarcni modeli pak nude izvedbu s glatkim središnjim dijelom na svojim brojčanicima i izostavljaju dan u prozoru datuma.

 

Victorinox Dive Pro kolekcija započinje s dva kvarcna modela s kućištima od nehrđajućeg čelika (ref. 241990 s crnim brojčanikom/remenom i ref. 241991, što je tamnoplava verzija). Druga dva kvarcna modela Dive Pro imaju kućišta izrađena od pjeskarenog titana Grade 2 i oba imaju crne brojčanike s jarko žutim detaljima, a razliku čine remeni. Kod reference 241992 remen je žuti, gumeni, a kod reference 241993.1 on je ručno tkani crnim paracord. Prednost je što isti dolazi još s dodatnim crnim gumenim remenom.

Seriju automatskih modela Victorinox Dive Pro ura također čine parovi u čeličnom ili titan kućištu. Čelik modeli su crni (ref. 241994) s žutim detaljima dok je tamnoplava (ref. 241995) s narančastim detaljima. U odnosu na kvarcne modela primjetna je drugačije obojena kazaljka sekundi, kod automatskih je modela ona prugasta. Victorinox Dive Pro od titana čini model koji ima crni PVD završetak na okviru, a uparen je s crnim brojčanikom, jarko narančastim detaljima i odgovarajućim narančastim gumenim remenom (ref. 241996). Iza reference 241997 krije se model koji ima crni PVD završetak i na kućištu i na okviru, a ima jarko žute akcente s prstenom plavozelene boje koji okružuje središnji dio crnog brojčanika i opremljen je crnim gumenim remenom.

Obje verzije automatskog Dive Pro od titana imaju iste dijagonalno prugaste kazaljke za sekunde koje se mogu pronaći i na modelima od nehrđajućeg čelika

Kazaljke sati i minuta imaju djelomično skeletizirani dizajn s otvorenim dijelovima, a na njihovim vrhovima, odmah iza svjetlećih dijelova kazaljki pričvršćeni su tanki pravokutni okviri s dodatnim istaknutim dijelom. Za bolju vidljivost u morskim dubinama koriste dvije različite boje Super-LumiNove. Većina oznaka svijetli zeleno dok kazaljke minuta i sam okvir svijetle plavo radi  boljeg kontrasta. Kvarcne verzije Victorinox Dive Pro modela pokreće švicarski mehanizam Ronda 715, a automatske verzije opremaju se provjerenom Sellitom SW220. Kuca na frekvenciji od 4 Hz s rezervom snage od približno 38 sati. Dive Pro modeli u skladu su s ISO 6425 normom, a otporni su i na udarce prema ISO 1413 te nude antimagnetsku zaštitu prema ISO 764 certifikatu.

Cjenovna ljestvica Victorinox Dive Pro modela kreće od 695 eura koliko je potrebno izdvojiti za kvarcne modele s kućištima od nehrđajućeg čelika, dok su verzije od titana dostupne po cijeni od 1.145 eura. Automatici u čeliku stoje po 1.195 eura, a najskuplji su oni s kućištem od titana, 1.495 eura. Novom kolekcijom Dive Pro modela Victorinox je nadopunio svoju ponudu visokootpornih satova za sve situacije. Uz zadovoljavanje najstrožih standarda propisanih ISO normama Dive Pro modeli odličan su odabir za svakodnevno nošenje bilo da se radi o šetnji ili ekstremnom ronjenju.

Kategorije: Noviteti

Facebook

Društvene mreže