Edox Chronorally – Ekskluzivno za vozače BMW M Motorsporta

Švicarski proizvođač satova Edox i BMW M Motorsport najavljuju veliko partnerstvo. Edox će biti ekskluzivni službeni timing partner BMW M Motorsporta

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Edox

Partnerstvo dvije tvrtke uključuje angažman u BMW Junior Teamu, BMW M2 Cupu, ali i vrhunac GT3 sezone, 24-satnu utrku na Nürburgringu. Logotip Edox Swiss Watches bit će prisutan na raznim trkaćim automobilima BMW M Motorsporta.

38001 TINGN V3 1
Edox Chronorally izrađen je od titana, čelika i ugljika i ručno sastavljen u švicarskom Les Genevezu

Edox je već godinama uključen u moto sport. Švicarski proizvođač satova bio je službeni mjeritelj vremena na FIA-inom svjetskom rally prvenstvu (WRC), Dakarskom reliju, FIA-inom svjetskom reli kros prvenstvu i Sauberu, bivšoj momčad Formule 1.

Square 2x2 3
Edoxov logo na trkaćim automobilima BMW M Motorsporta

“Partnerstvo s BMW-om inspirirat će nas da dodatno produbimo uzbudljiv odnos estetike i tehnologije proizvodnje satova i automobila. Edox, kao i BMW, međunarodni su brendovi i stoga bi naše partnerstvo trebalo shvatiti i na globalnoj razini”, kaže Alexandre Strambini, glavni izvršni direktor Edoxa.

38001 TINGN V3 @wristrockers 1
Revolucionarni Edoxov kronograf

Edox je 2008. predstavio Edox Chronorally, revolucionarni kronograf s novim, sofisticiranim tehničkim funkcijama izvorno razvijenim za vozače relija. Na primjer, ovaj sat je mogao izmjeriti do dvanaest različitih vremena prolaska u analognom i elektromehanički ih akumulirati.

38001 TINGN V3
Zeleno-crna kombinacija za najbolji Edoxov sat

Sat je brzo postao omiljen te je i danas kruna Edoxove kolekcije. U vezi s ovim partnerstvom, vozači BMW-a nosit će kronografe Edox Chronorally od titana, čelika i ugljika koji se ručno sastavljaju u švicarskom Les Genevezu.

38001 TINGN V3 5
Svaki dio sata pomno se mjeri i ručno sastavlja

“Svi mi u BMW Motorsportu smo jako sretni što smo s Edoxom i idemo naprijed u budućnosti s mlađim timom, BMW M2 kupu, kao i zbog 24-satne utrke na Nürburgringu. Edox Swiss Watches je brand s poviješću dugom 135 godina, koju karakterizira mehanička preciznost i duh inovativnosti. Edox je marka orijentirana na performanse s ambicioznim ciljevima, što je čini savršenom za naše motosport projekte”, kaže Thomas Felbermair, potpredsjednik za prodaju i marketing BMW M GmbH.

Edox Chronorally

Referenca: 38001 TINGN V3

Kalibar: EDOX 38

Promjer: 48 mm

Kućište: Titan s crnim PVD-om

Funkcije: 1/10 kronograf, prikaz sati, minuta, sekundi, dana, datuma
Brojčanik: Crno-zeleni

Otpornost na vodu: 100 metara / 10 ATM

Staklo: Safirni kristal otporan na ogrebotine

Remen: Gumeni remen s otiscima guma

Facebook

Društvene mreže