IWC partnerstvo sa Solarisom proširuje sa satova na fine pomorske instrumente

Tekst: Josip Horvat
Fotografije: IWC Schaffhausen

Na najvećem svjetskom sajmu plovila Boot Düsseldorf IWC Schaffhausen i Solaris Yachts objavili su novo proširenje partnerstva. Prvi korak – IWC-ovi meteorološki instrumenti za Solarisove jahte

Pomorska i horološka povijest odavno su jako povezane i isprepletene, a posebno od sredine 18. stoljeća kad je engleski urar John Harrison izradio svoje prve morske kronometre koji su revolucionarizirali pomorsku navigaciju i omogućili moreplovcima ubrzano osvajanje i mapiranje svijeta. Najnovija suradnja ta dva svijeta obznanjena je na nedavno završenom sajmu Boot Düsseldorf 2020., na kojem su švicarska urarska tvrtka IWC Schaffhausen i talijanski proizvođač performance cruiser jedrilica Solaris Yachts objavili novo proširenje svog partnerstva.

Kupci Solarisovih jahti već nekoliko godina mogu kupiti specijalna izdanja IWC-ovih satova, a sad se suradnja i dodatno produbljuje, u prvoj fazi na niz morskih instrumenata za Solarisova plovila s IWC-ovim potpisom koji obuhvaća specijalni IWC higrometar, IWC barometar, IWC termometar i, dakako, IWC sat.

IWC instrumenti za Solaris Yachts
Novi mjerni instrumenti odlikuje se lako čitljivim i prepoznatljivi dizajnom tipičnim za brojčanike IWC-ovih ručnih satova

U planu su već i drugi novi zajednički projekti između IWC Schaffhausena i Solaris Yachtsa, a novo-stari partneri će više detalja o njima objaviti tijekom godine, prvi sljedeći vjerojatno već u travnju na urarskom sajmu Watches & Wonders Geneva 2020.