Hublot pametni sat za praćenje svjetskog nogometnog prvenstva

Hublot je službeni mjeritelj vremena FIFA Svjetskog kupa 2022. I dok će se utakmice u Kataru igrati Hublotov inovativni novi Gen 3 povezani sat spreman je mjeriti svaku minutu prvenstva

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Hublot

Hublot voli nogomet! Kao luksuzan brend iz svijeta finog urarstva predtavio je novi model pametnog sata, Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022, povezani sat s novom funkcijom „timeline“ koji će obožavatelje najvećeg svjetskog nogometnog turnira odvesti pravo u srce akcije. Hublot je službeni mjerač vremena FIFA Svjetskog kupa već četvrti put zaredom i mjeri vrijeme na sve 64 utakmice na FIFA Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022, uključujući finale na stadionu Lusail u Dohi koji će se igrati 18. prosinca. S više od 1 milijarde gledatelja , FIFA World Cup™ turnir je najgledaniji sportski događaj na svijetu.

big bang e fifa world cup qatar 2022 44 mm lifestyle shot 4 0

Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022™ je Gen3 povezani sat u Hublotovoj kolekciji i najuzbudljiviji je Big Bang e do sada. S još većim i poboljšanim zaslonom visoke razlučivosti, svaki veličanstveni trenutak utakmice bit će registriran novom dizajniranom namjenskom nogometnom aplikacijom. Od odbrojavanja do najiščekivanijeg trenutka turnira, finala FIFA Svjetskog prvenstva, Hublot će biti u središtu akcije. Prije početka turnira, Big Bang e je u načinu odbrojavanja, prati dane do otvaranja i prve utakmice 20. studenog između Katara i Ekvadora. Zatim će 15 minuta prije svake utakmice, sat isporučiti postave momčadi i profile igrača, tako da korisnik može uživati u detaljima pogledom na zapešće.

Hublot Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022™ watch 1

Kako utakmica započne, sat će automatski ući u “match mode” i aktivirati “timeline”, značajku stvorenu isključivo za ovaj sat koja će pomoći navijačima da zabilježe najupečatljivije i najvažnije trenutke u nogometu. Ovako to funkcionira: na vanjskom rubu brojčanika nalazi se ljestvica podijeljena u pet dijelova, koji označavaju prvu i drugu polovicu, dodatno vrijeme dopušteno u svakoj polovici i poluvrijeme. Ako je postignut gol, sat će prikazati animaciju događaja utakmice uz spominjanje imena igrača, a simbol nogometa pojavit će se na odgovarajućoj oznaci minute na ljestvici. Ista stvar se događa ako postoji žuti karton, crveni karton ili penal.

Hublot Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022™ watch 4

Ako utakmica prijeđe normalno vrijeme, zaslon na satu automatski će se prebaciti u mod produžetka, a zatim ponovno u način pucanja, u slučaju da utakmica ode do jedanaesteraca. Svaki jedanaesterac bilježi se loptom sa zelenim ili crvenim obrisom koji pokazuje je li pokušaj bio uspješan ili ne. Posljednja “match period animation” pokazuje kada je utakmica gotova i konačni rezultat. U bilo kojem trenutku tijekom igre, nositelj može ponovno reproducirati te događaje pomicanjem po brojčaniku pomoću krunice sata. Nakon pet sekundi neaktivnosti, sat se automatski prebacuje u “low consumption mode” (način niske potrošnje) radi uštede baterije. Ova čitljiva, ergonomska, veličanstveno interaktivna funkcionalnost jedinstvena je za Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022.

Hublot Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022™ watch 2

U metalu, Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022™ zadivljujuća je mješavina finih tehnika izrade satova i vrhunske elektronike. Impozantno, izvrsno projektirano kućište od 44 mm od mikrobrušene i polirane crne keramike i crnog titana nosi jasne odjeke Hublotove ikone mehaničkog sata, Big Banga. Ali umjesto najsuvremenije urarske mehanike u kućištu je smješten procesor Qualcomm® Snapdragon Wear™ 4100 koji pokreće najnovija verzija Wear OS by Google™ (Wear OS 3). Namjenska aplikacija izrađena po mjeri za sat nudi korisniku besprijekorno iskustvo dostojno jedne od najekskluzivnijih marki satova na svijetu. Impresivna hardverska specifikacija sata uključuje akcelerometar, žiroskop, mikrofon, zvučnik, GPS i monitor otkucaja srca. Također dolazi s punim paketom unaprijed učitanih aplikacija koje korisnicima omogućuju da ostanu povezani i prate aktivnosti, zdravlje i više. Nositelji mogu otkriti još sjajnih aplikacija s Google Playom na svojim satovima. Hublot jamči cjelodnevno trajanja baterije i dva sata punjenja do kraja. Bluetooth 5.0 će ga povezati sa širokim rasponom uređaja i dodataka. Sat je kompatibilan sa sustavima Android i iOS te je vodootporan do 30 metara. Edicija je ograničena na 1000 primjeraka.

big bang e fifa world cup qatar 2022 44 mm strap shot 0

Big Bang e FIFA World Cup Qatar 2022™ vrlo je personalizirano, s desecima opcija biranja dostupnih putem prateće aplikacije za pametne telefone. Službena verzija ima tamnocrveni brojčanik i crni i tamnocrveni gumeni remen inspiriran bojama zastave države Katar, zemlje domaćina FIFA Svjetskog kupa 2022. Obožavatelji mogu odabrati dizajn brojčanika i remena u bojama svake od 32 zemlje sudionice. To je sat dizajniran za stilski osviještene ljude koji vode aktivan život – i koji vole nogomet!

Facebook

Društvene mreže