IWC x Hot Wheels Racing Works – Ekskluzivan kolekcionarski set za ljubitelje satova i automobila

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: IWC Schaffhausen

IWC Schaffhausen i Hot Wheels slave povratak u Goodwood kolekcionarskim setom. Ograničen na 50 primjeraka, sadrži Pilot’s Watch Chronograph Edition IWC x Hot Wheels Racing Works i Hot Wheels Mercedes-Benz 300 SL Racing Works Edition, sve zapakirano u metalnu kutiju za alate

Pažnja prema najsitnijim detaljima, predanost izvrsnosti i spremnost da se nadmaše granice i očekivanja: ove zajedničke vrijednosti ujedinjuju IWC Schaffhausen i Hot Wheels, dva brenda poznata po testiranju granica performansi i dizajna.

iw377904 3
Pilot’s Watch Chronograph Edition ima kućište promjera 43 milimetra, izrađeno od titanija 5. razreda

Na temelju naslijeđa tvrtke koja izrađuje robusne i pouzdane satove za zrakoplovstvo i navigaciju, IWC se godina povezuje s automobilizmom, od partnerstva s Mercedesom u Formuli 1 do sponzoriranja utrka GT i klasičnih automobila. Godine 2018. švicarski proizvođač luksuznih satova osnovao je i vlastiti trkaći tim, IWC Racing, koji se od tada natjecao na raznim utrkama klasičnih automobila s legendarnim Mercedes-Benzom 300 SL Gullwing iz 1955. godine.

iw377904 detail 1
Plamteći logo Hot Wheelsa ugraviran je na bočnoj strani kućišta

“Bio je to slučajan susret s dizajnerom Hot Wheelsa Mansonom Cheungom koji je pokrenuo naše partnerstvo. Naša zajednička strast prema automobilskom dizajnu i mehaničkim satovima dovela je do sastanka između dizajnerskih timova obje marke u Mattelovom dizajnerskom centru u El Segundu. Odmah smo se povezali, govoreći istim jezikom dizajna, umjetnosti i inženjeringa. Ponosan sam na našu suradnju i jedinstvene projekte”, objašnjava Christoph Grainger-Herr, izvršni direktor IWC Schaffhausena.

iw377904 back 1
Broj 68 koji asocira na 1868. i 1968. godinu, kada su osnovani IWC i Hot Wheels

Prvi zajednički projekt bio je Hot Wheels Team Transport iz 2020. godine. Drugo izdanje bila je IWC-ekskluzivna verzija Hot Wheels Mercedes-Benza 300 SL. A sada nam IWC i Hot Wheels predstavljaju i ekskluzivni kolekcionarski set “IWC x Hot Wheels Racing Works” u strogo ograničenoj seriji od 50 primjeraka.

“IWC Schaffhausen i Hot Wheels dijele bogatu povijest, a svaki stvara ikonične proizvode s naglaskom na detalje i izradu”, kaže Chris Down, glavni dizajner u Mattelu. “Ovo partnerstvo odraz je kreativnosti i duha suradnje koji dijele naši timovi, a rezultat je izniman paket koji će cijeniti istinski entuzijasti luksuznih satova, utrka i automobilske kulture.”

iw377904 5

Pilot’s Watch Chronograph Edition “IWC x Hot Wheels Racing Works” (Ref. IW377904) ima kućište promjera 43 milimetra, izrađeno od titanija 5. razreda. Ovaj je materijal lakši i tvrđi od čelika, vrlo je otporan na koroziju i često se koristi u izradi automobila. Tamno siva mat boja rezultat je razrađene površinske obrade u kojoj se komponente kućišta prvo poliraju, a zatim pjeskare.

iw377904 front 1
Crni brojčanik ukrašen je suptilnim četvrtastim uzorkom trkaće zastave

Kućište ima gravuru Hot Wheelsovog logotipa sa strane na 9 sati. Crni brojčanik ukrašen je suptilnim četvrtastim uzorkom trkaće zastave. Ovisno o kutu svjetlosti, laserski ugravirani kvadrati se izmjenjuju između svjetlije i tamnije nijanse, dajući brojčaniku vizualnu dubinu i teksturiran izgled.

iw377904 4
Srebrno-crni jednodijelni tekstilni remen prati shemu boja IWC Racingovog Mercedes-Benza 300 SL

Kalibar 69385, proizveden u IWC-ovom pogonu, vidljiv je kroz stražnju stranu kućišta od stakla. Sat je postavljen na srebrno-crni jednodijelni tekstilni remen, koji prati shemu boja IWC Racingovog Mercedes-Benza 300 SL.

iwc packaging car version 1 2 1
Ovo je jedan od najdetaljnijih 1:64 modela koji je Hot Wheels dosad izradio

Set uključuje i Hot Wheels Mercedes-Benz 300 SL Racing Works Edition. Ovaj ekskluzivni Hot Wheels model kreirao je dizajnerski tim Hot Wheelsa, a izradio i doradio Manson Cheung uz pomoću Stevea Vandervatea i Nicholasa Schmidta. To je jedan od najdetaljnijih 1:64 Hot Wheels modela, a svih 50 modela izrađeno je u radionici za izradu prototipa Hot Wheelsa. Automobili imaju vrata koja se mogu otvoriti, vjerno reproduciranu unutrašnjost sa sjedalima, kavezom i crvenim okvirima pragova i vanjskim detaljima.

iwc packaging toolbox 2 1
Sat i maketa automobila pakirani su u kutiju za alate

I sat i automobil nose broj 68 koji asocira na 1868. i 1968. godinu, kada su osnovani IWC i Hot Wheels. Uz to, i kronograf i model automobila predstavljeni su u metalnoj kutiji s alatima u srebrnoj i crnoj boji. Kućište također sadrži upute za rukovanje satom, knjižicu o projektu i pločicu s brojem seta.

iwcracing
Godine 2018. švicarski proizvođač luksuznih satova osnovao je vlastiti trkaći tim IWC Racing

IWC x Hot Wheels Racing Works

Referenca: IW377904

Mehanizam: IWC-ov kućni kalibar 69385; frekvencija: 28.800 vph/4 Hz; dragulja: 33; rezerva snage: 46 sati; automatsko navijanje

Kućište: kućište od titana; crni brojčanik s ukrašenim uzorkom; crne kazaljke; staklo: safir, konveksno, antirefleksni premaz s obje strane; vodootpornost: 6 bara; promjer: 43 mm; debljina: 14,9 mm

Remen: crni i srebrni tekstilni remen

Dostupnost: limitirana edicija 50 primjeraka

Cijena: 10.900 CHF