LOUIS ERARD LA SPORTIVE ULTIMA RS LIMITED EDITION

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition poseban je kronograf u limitiranom izdanju nastao u suradnji sa specijaliziranom britanskom manufakturom supersportskih automobila Ultima Sports

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Louis Erard, Ultima Sports

Automobili i satovi oduvijek su išli ruku pod ruku pa ne čude stoga brojna partnerska povezivanje među njihovim proizvođačima. Posljednja suradnja novost je na tržištu, a povezali su se Louis Erard, švicarski proizvođač satova te britanski Ultima Sports koji izrađuje super sportske automobile. Rezultat je Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition predstavljen u limitiranom izdanju od svega 60 primjeraka.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition

Ultima Sports osnovana je 1983. u Leicesteru. Zaljubljenicima u automobile nudi dvije opcije kod isporuke: automobil u dijelovima pa ga budući vlasnik samostalno sastavlja ili gotov automobil složen prema naputcima naručitelja i u skladu s budgetom kojim raspolaže. Ovisno o konfiguraciji cijena mu kreće od 52.995 £, a model kojem je posvećen sat, Ultima RS stoji 89.995 £ u osnovnoj izvedbi.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition

S obzirom na to da se radi o pravom bolidu koji do 100 km/h stiže za 2.5 sekundi, a maksimalna mu brzina dosiže 400 km/h za cijenu bi se moglo reći da je prihvatljiva. Prava vrijednost za novac što bi se moglo reći i za satove Louis Erarda.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition
Odlična vrijednost za novac bilo da odaberete Ultima RS automobil ili Louis Erard sat

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition prvi je model proizašao kao rezultat ovog novog partnerstva. Radi se o sportskom kronografu s dva podbrojčanika na 3 i 9 sati te s tahimetarskom i telemetarskom skalom na licu sata. Kućište je promjera 42.5 mm, od nehrđajućeg čelika tretiranog crnim PVD postupkom.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition
Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition prvi je uradak novog auto-urarskog partnerstva

Dozu ekskluzivnosti Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition modelu daje ograničena edicija od svega 60 komada. Sjajno bijelo lice sata upotpunjeno je s dva kontrastna podbrojčanika u crnoj boji. Panda kombinacija popularna je izvedba u svijetu kronografa. Indeksi sati su označeni crnim crtama, a iznimka je samo arapska brojka na 12 sati. Također, brojka se još pojavljuje na malom prozoru datuma smještenom na 6 sati, a ističe ju se crvenom bojom.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition
Spartanska unutrašnjost Ultima RS modela za čiste vozačke gušte

Lijevi podbrojčanik mjeri sekunde dok je desni zadužen za 30-minutno mjerenje. Mat crna podloga odličan je kontrast sjajnom bijelom ostatku brojčanika, a ovakav razmještaj daje poželjnu simetriju cjelokupnom postavu. Kruna i potisnici također su kompletno crni, PVD tretirani.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition
Karbonski uzorak apliciran je na kožni remen sata s klasičnom kopčom

Tahimetarska skala iscrtana je u sivoj boji i smještena na središnjem dijelu brojčanika tako da presijeca i podbrojčanike, no pri tome ne umanjuje njihovu čitljivost. Telemetarska je skala pak smještena po vanjskom obodu brojčanika i iscrtana bijelom bojom.

Louis Erard Ultima RS
Svih 60 primjeraka dolazi u posebnom kolekcionarskom pakiranju

Svi krucijalni vidljivi dijelovi sata su u mat crnoj boji dok je remen od teleće kože s uzorkom od karbona. Poklopac kućišta je od safirnog stakla ukrašenog logom Ultime te natpisom limitirane edicije, a ispod njega vidljiv je automatski kronografski mehanizam.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition
Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition

Mehanizam Louis Erarda La Sportive Ultima RS Limited Edition isporučuje ETA. Radi se o samonavijajućem kalibru Valjoux 7753 koji radi na frekvenciji od 4 Hz, opremljen je sa 27 rubina te ima ukupno 48 sati rezerve snage. Brza korekcija datuma vrši se preko udubljenog potisnika skrivenog na kućištu na poziciji 10 sati.

imgonline com ua twotoone xCksi2BewT min
U sporedbi s razvikanijim sportskim modelima Ultima RS pravi je dragulj koji performansama zasjenjuje mnoge od njih. Skoro pa dostupna egzotika

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition, ref. 71245NN32.BVA42 stoji 3.100 CHF. Kompletnu ponudu ovih satova provjerite na Dicta stranicama gdje smo uspjeli pronaći i tehnički identičan model, no sada na pravoj akcijskoj prilici. Modeli iz Le Noirmonta zaslužuju svakako više pažnje.

Modele Ultima Sports manufakture provjerite ovdje.

Louis Erard La Sportive Ultima RS Limited Edition

Referenca: 71245NN32.BVA42
Kućište: nehrđajući čelik s crnim mat PVD tretmanom – promjer 42.5 mm – vodonepropusnost 50 m – safirno staklo obostrano
Funkcije: sati, minute, male sekunde, datum, kronograf s tahimetarskom i telemetarskom skalom
Mehanizam: ETA Valjoux 7753 – samonavijajuč automatski – frekvencija 4 Hz – 27 rubina – rezerva snage 48 sati
Remen: crni od teleće kože – karbon uzorak – čelična PVDF kopča
Cijena: 3.100 CHF

Dostupnost: kolovoz 2020. – limitirana edicija 60 komada

Facebook

Društvene mreže