PERRELET PREDSTAVLJA KOLEKCIJU “TURBINE SEIGAIHA” U OGRANIČENOM IZDANJU OD SAMO 20 PRIMJERAKA

Perreletova kultna kolekcija TURBINE proširuje svoj asortiman novim modelom “Turbine Seigaiha”, u ograničenom izdanju od svega 20 primjeraka

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Perrelet

Od svog lansiranja 2009. godine, brojni modeli u liniji Turbine, u rasponu od pilotskih satova do kronografa, od GMT-a do ronilačkih i satova krasili su zapešća entuzijasta u potrazi za nekonvencionalnim i inovativnim mjernim uređajima. Turbina, komponenta za koju su bile potrebne godine istraživanja kako bi patentirali tehnologiju, brzo je postala jedno od obilježja švicarskog Perreleta. I pri najmanjem pokretu ručnog zgloba, turbina se okreće i stvara atraktivne optičke efekte, ovisno o ukrasu podbrojčanika.

Perrelet a4037 2 profile
Za ovu najnoviju kreaciju, urari iz Biennea odabrali su uzorak valova Seigaiha kao lajtmotiv svog novog sata

S novom “Turbine Seigaiha”, kreativnost Perrelet tima, uz znanje u izradi satova koje datira još iz 1777. godine, zadire se u bogato umjetničko nasljeđe Zemlje izlazećeg sunca. Seigaiha val je japanski motiv koji se prvi put pojavio u 6. stoljeću. U prijevodu “plavo more i valovi”, motiv je korišten za ilustraciju mora i oceana na kartama. Voda i valovi su nacrtani kao slojeviti koncentrični krugovi koji stvaraju lukove koji se preklapaju. Ovaj uzorak koji također simbolizira moć i otpor, ključne elemente japanske kulture, inspirirao je mnoge poznate francuske modne kuće kao što su Yves Saint Laurent i Chanel, a često se koristi i za uređenje interijera i na keramici.

P a4037 2 dial detail
“Turbine Seigaiha” u prijevodu “plavo more i valovi”, motiv je korišten za ilustraciju mora i oceana na kartama

“Turbine Seigaiha” dolazi u okruglom, sportskom kućištu ukrašenom prepoznatljivim okomitim žljebovima duž oboda kućišta i integriranom krunicom na 3 sata. Izrađeno od čelika s crnim PVD premazom kako bi bilo otpornije na ogrebotine, kućište je promjera 44 mm i vodootporno do 50 m. 12 crnih eloksiranih aluminijskih lopatica turbine, nedvosmislenog simbola Perreleta, opremljeno je s pet volframovih protuutega smještenih ispod lopatica. Oni omogućuju rotaciju turbine zahvaljujući kretanju zgloba. Ova dinamična operacija otkriva upečatljivu ljepotu motiva Seigaiha prikazanog u crveno-bijeloj boji podloge.

P a4037 2 case back
Mehanizam koji pokreće uru je Perreletov kućni kalibar P-331-MH sa samonavijanjem potvrđen Chronofiable i COSC kronometrijskim certifikatima

Osim iznenađujućeg efekta skrivača i traženja koji stvaraju rotirajuće oštrice, sastavljanje oštrica zahtijeva savršeno uravnotežene i kalibrirane komponente za nesmetano funkcioniranje, zadatak koji obavljaju visokokvalificirani urari. Sa svojom funkcijom samo za vrijeme, “Turbine Seigaiha” ima središnje kazaljke za sate i minute ispunjene Super-LumiNova premazom i podignutim arapskim brojevima i indeksima za optimalnu čitljivost u svim svjetlosnim uvjetima. I središnja kazaljka za sekunde i brojke od 1 do 12 na prirubnici su crvene, suptilan detalj koji brojčaniku dodaje svijetlu notu boje i odgovara tonovima Seigaiha motiva podloge.

P a4037 2 sol

Mehanizam koji pokreće ovu kolekciju inovativne tehnologije i modernog suvremenog dizajna je Perreletov kućni kalibar P-331-MH sa samonavijanjem. Uz Chronofiable i COSC kronometrijske certifikate, nudi izvrsne performanse u preciznosti mjerenja vremena. Ovaj mehanizam kuca 28.800 vibracija po satu i pruža 42-satnu rezervu snage. Zahvaljujući otvoru od safirnog kristala na stražnjoj strani kućišta, ljubitelji satova i kolekcionari mogu se diviti profinjenim završnim obradama mostova i njegovom oscilirajućem utegu. Na safirno staklo utisnut je natpis “Limited Edition XX/20”.

P a4037 2 bracelet

Novi “Turbine Seigaiha” dolazi na crnom remenu od aligatora s crvenim šavovima preklopnom kopčom od crnog PVD čelika ukrašenom logotipom Perrelet. Ovaj ekskluzivni sat dolazi u elegantnoj prilagođenoj valovima tradicionalnog japanskog motiva s unutarnje strane. Cijena mu iznosi 4.980 CHF, a kompletnu ponudu provjerite ovdje.

Facebook

Društvene mreže