Oris Big Crown Pointer Date kao posveta Hank Aaron

Oris predstavlja Hank Aaron Limited Edition, klasik temeljen na Big Crown Pointer Date modelu koji bilježi priču o velikom humanitarcu i bejzbolskom članu Kuće slavnih

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Oris

Suradnja između Orisa i The Hank Aaron Chasing the Dream Foundation, neprofitne organizacije sa sjedištem u SAD-u rezultirala je još jednim posebnim modelom. Henry Louis “Hank” Aaron bio je jedan od najvećih sportaša i humanitaraca u proteklih pola stoljeća. Nikada nije tražio svjetla reflektora, ali ona su ga pronašla zbog njegovih brojnih postignuća. Aaron je također bio jedan od velikana u povijesti Major League Baseballa (MLB). Tijekom svoje karijere susretao se s rasizmom na terenu i izvan njega, ali se ipak izdigao iznad njega s gracioznošću i dostojanstvom kako bi postao simbol ustrajnosti i snage kroz nedaće, te pokretač društvenih promjena.

Hank Aaron je inspiracija. Srušio je rasne barijere, prepisao knjige rekorda i posvetio svoj život drugima
Hank Aaron je inspiracija. Srušio je rasne barijere, prepisao knjige rekorda i posvetio svoj život drugima

Dana 8. travnja 1974. Hank Aaron postigao je svoj 715. home run, srušivši rekord svih vremena koji je postavio Babe Ruth prije gotovo 40 godina. Na kraju će se umiroviti 1976. sa 755 home runova tijekom svoje 23-godišnje karijere. Ograničeno izdanje Hanka Aarona posvećeno je izvanrednom životu i humanitarnom radu Hanka Aarona, člana Kuće slavnih bejzbola koji je svoj život posvetio poboljšanju šansi drugih. Sat se temelji na Orisovom prepoznatljivom dizajnu, Big Crown Pointer Date, s detaljima koji ukazuju na velikog čovjeka i njegovu rekordnu karijeru. Paleta boja plave, crvene i bijele inspirirana je poznatom bejzbol uniformom Hanka Aarona. Paleta je suptilno primijenjena kako bi odražavala Aaronov skromni stav: u plavo obrubljenim crvenim brojevima; u crveno obrubljenom plavom prstenu za minute koji se proteže oko brojčanika; a u plavoj koži remen, koji je završen bijelim šavovima sličnim šavovima na bejzbolskoj rukavici.

01 754 7785 4081 Set Hank Aaron Limited Edition
Oris Hank Aaron Limited Edition ref. 01 754 7785 4081-Set

Dolazi s izmjenjivim plavim, crvenim i bijelim NATO remenom od tkanine i alatom za promjenu remena. Osim toga, sat je poznati Big Crown, s glatkim, ergonomskim okruglim kućištem od 40 mm od nehrđajućeg čelika; središnja kazaljka za datum s crvenim vrhom; rebrasti okvir koji podsjeća na klasične pilotske satove; i prevelika krunica, prvi put dodana na Oris sat 1938. kao uređaj za zrakoplovce u rukavicama. Stražnja strana kućišta ima ugraviran motiv Hanka Aarona i njegovog poznatog stava udaranja s prekriženim rukama, što je još jedna stvar koja ga je izdvojila u svijetu bejzbola.

Stražnja strana kućišta ima ugraviran motiv Hanka Aarona i njegovog poznatog stava udaranja s prekriženim rukama
Stražnja strana kućišta ima ugraviran motiv Hanka Aarona i njegovog poznatog stava udaranja s prekriženim rukama

“Moći surađivati s obitelji Hank Aaron i Chasing the Dream Foundation, te obilježavati sjećanje na Hanka Aarona, prava je čast,” rekao je Rolf Studer, izvršni direktor Orisa. “Gospodin Aaron je inspiracija. Srušio je rasne barijere, prepisao knjige rekorda i posvetio svoj život služenju drugima. Za Oris je velika privilegija što može podržati njegovu ostavštinu i zakladu koja nastavlja svoju misiju da donese promjene na bolje u živote mladih ljudi u nepovoljnom položaju.”

01 754 7785 4081 Set Hank Aaron Limited Edition
Oris Hank Aaron Limited Edition Dolazi s dodatnim NATO remenom te alatom za izmjenu istog

Klasičan model pokreće Oris kalibar 754, temeljen na automatskom Sellita SW-200. Ima rezervu snage 38 sati te komplikacije sati, minuta, sekundi i datuma kojin pokazuje kazaljka. Oris će proizvesti 2.297 satova ograničenog izdanja u čast Hanka Aarona, predstavljajući njegov nepobjedivi rekord. Cijena sata iznosi 2.300 CHF, a kompletnu ponudu Oris satova provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže