Perrelet Turbine Camo Limited Edition

Perrelet, švicarska marka luksuznih satova, proširila je popularnu kolekciju Turbine modelom Turbine Camo u ograničenoj seriji samo 100 primjeraka

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Perrelet

Novi je Perrelet u skladu s trendovima. Turbine Camo se ističe svježim, modernim i dinamičnim stilom. Jedinstveni dizajn i snažna osobnost Turbine Camo stapa razigranu prirodu Turbine koja se vrti i najmanjim pokretom zgloba s vojnim bojama. Izrađena u potpunosti u Perreletovim ateljeima, kamuflaža daje satu žilavu, mušku osobnost.

Perrelet Turbine Camo Limited Edition 4
Turbine Camo ima okruglo kućište s karakterističnim okomitim žljebovima na bočnim stranama, integriranu krunicu na 3 sata te je vodootporan do 50 metara. Kućište promjera 44 mm izrađeno je od čelika obrađenog crnim PVD-om kako bi bilo otpornije na ogrebotine. Isti crni PVD premaz koristi se na deset lopatica turbine. Izrađene od aluminija, laganog materijala koji se kombinira s pet volframovih protuteža kako bi se lopatice mogle vrtjeti velikom brzinom.

Perrelet Turbine Camo Limited Edition 3
Kako deset lopatica turbine završava svoje rotacije, ispod brojčanika pokazuje se vojna kamuflaža u maslinastozelenim, bež i smeđim tonovima. Crna prirubnica brojčanika zaštićena je antirefleksnim safirnim kristalom i nosi oznake u bijeloj boji.
Mjerač minuta sadrži brojeve u intervalima od 5 minuta, a moguća i očitavanja sati tijekom noći, što satu daje dodatne funkcije. Super-LumiNova jamči optimalnu čitljivost, a crvena središnja sekundna kazaljka daje malo jarke boje.

Perrelet Turbine Camo Limited Edition 2
Turbine Camo pokreće Perrelet P-331 automatski kalibar s rezervom snage od 42 sata. Stražnja strana kućišta zapečaćena je sa šest vijaka, a prozirni poklopac omogućava pogled na preciznu mehaniku i logo urarske kuće. Sat dolazi s gumenom trakom ukrašenom istim maskirnim uzorkom kao i brojčanik, a kopča je klasična čulična također presvučena PVD-om.

Perrelet u Hrvatskoj zastupa P-grupacija, a sat smo pronašli na njihovom web shopu eleganza.hr po cijeni od 36.400 kn.

Perrelet Turbine Camo Limited Edition

Referenca: A1400 / 1
Mehanizam: kalibar P-331 – turbinska tehnologija – 28.800 vibracija/sat – 25 rubina – rezerva snage 42 sata

Kućište: okruglo – nehrđajući čelik – crni PVD premaz -okomiti žljebovi – integrirana krunica na 3 sata – promjer 44 mm – debljina 13.3 mm – vodootpornost do 50 m – staklo safirni kristal – poklopac kućišta učvršćen sa šest vijaka – ugraviran serijski broj edicije XX/100
Brojčanik: turbina s 10 crnih anodiziranih aluminijskih lopatica s 5 protuutega od volframa – podloga ukrašena vojnom kamuflažom u svijetlozelenim, maslinastozelenim, bež i smeđim tonovima – crna prirubnica s oznakama sati s mješavinom bijelih arapskih brojeva i indeksa – mjerna skala u intervalima od 5 minuta s arapskim brojevima (13-24) za noćna očitanja sata – centralne kazaljke sati i minuta – bijela Super-LumiNova – crvena središnja kazaljka sekundi  Funkcije: sati, minute, sekunde

Remen: gumeni – maskirni uzorak s crnom čeličnom kopčom presvučena PVD-om – Perrelet logotip

Dostupnost: ograničena edicija 100 primjeraka
Cijena: 36.400 kn

Facebook

Društvene mreže