Porsche Design predstavio konfigurator za satove

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Porsche Design

Uskladiti sat s automobilom ili jednostavno izraditi jedinstveni primjerak po želji moguće je u Porsche Designu s njihovom Chronotimer Series 1 kolekcijom

Elementi legendarnog sportskog automobila već su bili dostupni za zapešće, ali sada novi ručni satovi izrađeni po mjeri uistinu revolucioniraju industriju luksuznih satova. Pomoću posebno razvijenog konfiguratora sata, sat se može sastaviti po vašoj želji – od kućišta i remena do osobnog graviranja. Sve izgrađeno na temelju serijskog Porsche Design Chronotimera serije 1 i proizvedeno u vlastitoj tvornici satova u Švicarskoj. I sve u skladu s Porscheovim principima proizvodnje i kvalitetom tipičnom za Porsche.

KV custom built Timepiecs 911 Carrera 4S Cabrio Gentian Blue Slate Grey

Svako sanja o vlastitom Porscheu 911 na drugačiji način. Jednako tako zamišlja i svoj sportski kronograf koji zahvaljujući velikom broju opcija konfiguracije, možete dizajnirati u skladu s vlastitim željama. Sve dostupne opcije konfiguracije potječu iz Porschea 911. Upotreba visokotehnološkog titanija odaje počast laganoj konstrukciji legendarnog sportskog automobila, dok su opcije boja za satove inspirirane njegovim bojama unutrašnjosti i vanjštine, a rotori su izvedeni iz dizajna kotača, također modela 911. Konfigurator je trenutno dostupan na njemačkom jeziku, no uskoro stiže i izvedba na engleskom tijekom jeseni.

PD custom built Timepieces Lifestyle 05

Trenutno je opcija konfiguriranja svedena na jedan model što je, obzirom na broj mogućnosti, i logično. Možete naručiti gotovo svaki dio sata s prilagođenom završnom obradom ili u boji. Proces započinje odabirom izvedbe kućišta, ovdje imate samo dva izbora, a to su pjeskareni titanij ili PVD crni, no jednom kad odaberete jedan ili drugi, konfigurator počinje generirati brojne različite konfiguracije.

KV custom built Timepiecs 911 Carrera S Cabrio Dolomite Silver Truffle Brown

Ako uzmete u obzir sve moguće konfiguracije, postoji ih oko 1.5 milijuna! Originalnost je stoga zajamčena. Možda najzanimljivije opcije su one odabira rotora po uzorku na aluminijske felge. Osnovni Chronotimer isporučuje se u kućištu promjera 42 mm, vodonepropustan je do 50 m, a cijena se kreće od 4.950 eura. Mehanizam je baziran na osnovi provjerenog ETA 7750 kalibra s 48 sati rezerve snage i COSC certifikatom. Kronograf provjerite na stranicama Porsche Designa. Rok isporuke od finalizacije narudžbe iznosi od 8 do 12 tjedana.

pd 2

PD custom built Timepieces Lifestyle 04