Reizdanje TAG Heuer Monze u upečatljivoj karbonskoj izvedbi

Jedan od značajnih satova u više od 160 godina povijesti švicarskog proizvođača luksuznih satova, TAG Heuer Monza vraća se u suvremenom izdanju koje odaje počast neizbrisivoj vezi između tvrtke i natjecateljskog moto sporta

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: TAG Heuer

Godine 1976. predstavljena je originalna Heuer Monza kako bi se proslavila povijesna pobjeda Nikija Laude 1975. u Svjetskom prvenstvu F1. Često je nazivaju prvaci “nevjerojatnom godinom”, posebno naporna sezona u kojoj je odnio kući svoj prvi naslov svjetskog prvaka, s pet pobjeda za Scuderia Ferrari u kojoj je Heuer bio partner za tehničko mjerenje vremena od 1971. Njegov švicarski timski kolega Clay Regazonni osvojio je Veliku nagradu Italije te godine, pretposljednju utrku sezone i domaću stazu momčadi, a Lauda je završio treći i osigurao svoj naslov prvaka.

TAG Heuer Monza Flyback Chronometer 2
Nova TAG Heuer Monza Flyback Chronometer posebno je izdanje s kućištem promjera 42 mm, izrađenim od ultra laganog i otpornog karbona

Upečatljivi crni brojčanik ima raspored s dva podbrojčanika s prozirnim kronografom od safirnog kristala na 3 sata i sekundama na 6 sati. Jedinstveni skeletizirani brojčanik otkriva mehanizam i podsjeća na mehaničke korijene modela. Na 9 sati je prozorčić s datumom u plavoj luminescentnoj boji, prvi kod TAG Heuer sata, a plavo lakirani indeksi i crno-bijelo lakirane kazaljke za sate i minute opremljeni su Super-LumiNova® premazom za optimalnu čitljivost pri slabom osvjetljenju.

“Oduševljeni smo što ponovno predstavljamo TAG Heuer Monzu, jedan od naših najvažnijih dizajna koji čuva tako bogato emocionalno i povijesno naslijeđe motosporta” kaže Frédéric Arnault, izvršni direktor TAG Heuera, “TAG Heuer Monza iz 2023. vrlo je posebna reinterpretacija svog slavnog pretka, u kojem njegov nepogrešivi trkaći duh oživljava na odvažan i odlučno moderan način, prikazujući TAG Heuerovu najnapredniju stručnost u dizajnu brojčanika i mjerenju vremena.”

TAG HEuer MOnza FLyback Chronometer2
Crveni detalji na brojčaniku, kao što su kazaljke ispod brojača i uokvirivanje prozorčića s datumom, dočaravaju uzbudljivu brzinu i lupanje srca. Elegantno su u kontrastu s crnim brojčanikom i kućištem te svijetloplavim indeksima, kazaljkom za sekunde i šavovima na prilagođenom tekstilnom remenu

Pružajući visoku preciznost i visoko učinkovito mjerenje vremena, TAG Heuer Monzu Flyback Chronometer pokreće kućni Calibre Heuer 02 Flyback, kronografski mehanizam s COSC certifikatom. Značajna prednost flyback funkcije je mogućnost resetiranja kronografa bez zaustavljanja pomoću crnih DLC čeličnih potisnika. Takva je značajka omogućuje još brže i preciznije mjerenje vremena.

monza

Sat nudi tri funkcije koje su ključne za vozača utrka u akciji: kronograf, tahimetarsku ljestvicu koja pokazuje prosječnu brzinu za udaljenost od 1 kilometra ili 1 milje, mjerenu pomoću indikatora na crnoj ivici, kao i pulsometar , koji pomaže u određivanju otkucaja srca u minuti. Ova se funkcija koristi na temelju plave linije u gornjem desnom kvadrantu kotačića koja je kalibrirana na 15 otkucaja srca u minuti. Korisnik pokreće kronograf i broji 15 otkucaja srca, dobivajući svoje osobno očitanje kada zaustavi kronograf. Pulsometar nudi raspon od 60 do 200 otkucaja u minuti.

TAG Heuer Monza Flyback Chronometer 4

Sat koji izražava istinsku odvažnost, samopouzdanje i ljubav prema brzini, za profesionalne ili amaterske vozače koji se ne boje riskirati, TAG Heuer Monza Flyback Chronometer je kolekcionarski primjerak koji stručno povezuje desetljeća plemenitog trkaćeg nasljeđa s odvažnošću suvremeni dizajn i vrhunsko inženjerstvo. Dostupan od siječnja 2023., kronograf je predstavljen u posebnom pakiranju i prodavat će se isključivo u buticima TAG Heuer, na web stranicama za e-trgovinu marke i u odabranim maloprodajnim trgovinama.

Facebook

Društvene mreže