Seiko 5 Sports Auto Moai Limited Edition – Likovi bez lica za sat s karakterom

Nova kolekcija Seikove 5 Sports serije uključuje dva limitirana izdanja koja je iscrtao japanski umjetnik Auto Moai. Obje kreacije nadahnute su poznatim umjetnikovim motivom “likova bez lica”

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Seiko

Ono o čemu se samo pričalo sad je vidljivo i opipljivo. Suradnja japanskih urara i japanskog umjetnika urodila je plodom i pred nama su dva sata iz Seikove 5 Sports serije, i to u veoma limitiranim izdanjima.

Seiko 5 Sports AUTO MOAI Limited Edition 2
Seiko 5 Sports Auto Moai Limited Edition

Auto Moai poznat je po svojim radovima na temu anonimnosti. Njegovi bezlični likovi prikazuje odnose između ljudi, prešutno povezane jedne s drugima na ulicama. Motiv likova bez lica provlači se tako brojčanikom u crnoj boji, a umjetnikov rad vidljiv je i na kožnom remenu, na kojem su otisnuti karakteristični detalji koje je Moavi oslikao ekskluzivno za ovu seriju Seikovih satova. Motiv “bezličnih figura” prikazan je i na poleđini kućišta na kojoj je otisnut i serijski broj svakog primjerka.

Seiko 5 Sports AUTO MOAI Limited Edition
Motiv “bezličnih figura” prikazan je na poleđini kućišta

Oba modela pokreće isti kalibar 4R36 u ograničenim serijama od 1500, odnosno 300 primjeraka. Riječ je o automaticima s ručnim navijanjem i rezervom snage od otprilike 41 sata.

Seiko 5 Sports Auto Moai Limited Edition

Satovi promjera 42,5 mm otporni su na atmosferski pritisak do 10 bara. U njihovoj izradi korišten Seikov Hardlex kristal, kazaljke i indeksi presvučeni su LumiBriteom, a remenje je od teleće kože.

Seiko 5 Sports AUTO MOAI Limited Edition
Satovi limitirane serije dolaze u posebnoj kutiji s radovima japanskog umjetnika Moaija

Satovi se nude u posebnoj kutiji, istog dizajna kao i remen, a uz kupljeni sat dobiva se i knjižica s umjetničkim djelima koja je za ovu priliku kreirao Auto Moai.

Seiko 5 Sports Auto Moai Limited Edition

Facebook

Društvene mreže