Seiko 5 Sports Naruto & Boruto Limited Editions

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Seiko

Seiko je predstavio novu kolekciju inspiriranu popularnim japanskim manga junacima, Seiko 5 Sports Naruto & Boruto Limited Editions

Nedugo nakon uspješnog predstavljanja Seiko 5 Sports kolekcije inspirirane video igricama Street Fighter V,  Seiko se referira na još jednu ikonu Japanske pop kulture. Sada je lansirao seriju od sedam ograničenih izdanja nadahnutih popularnom manga serijom Naruto i nastavkom Boruto. Svaki se sat povezuje s pojedinim likom iz serije i ograničen je na 6.500 komada. Zajednička im je osnova koju čini kućište Seiko 5 Sports modela promjera 42.5 mm i debljine 13.4 mm. Vodonepropusnost seže do 100 m, a kalibar je kućni 4R36 koji ima rezervu snage od 41 sata. Cijena pojedinog modela iznosit će oko 480 eura.

Naruto, ref. SRPF70

Seiko 5 Sports SRPF70 Naruto
Seiko 5 Sports SRPF70 Naruto

Izdržljivi dizajn kućišta i lunete od PVD žutog zlata predstavljaju iscrpnu obuku naslovnog lika na njegovom putu da postane Hokage, vođa sela. Na luneti je ugraviran simbol njegova sela prepoznatljiv s trake za glavu koju nosi. Njegova Ninja tehnika “Rasengan” nadahnula je spiralni uzorak brojčanika. Devet narančastih indeksa nagovještava Nine-Repove koji su zapečaćeni u njemu samom, dok indeks 12 sati predstavlja privjesak koji je naslijedio od Tsunadea, starijeg Hokagea iz svog sela. Na poleđini kućišta otisnut je amblem klana Uzumaki.

Sasuke Uchiha ref. SRPF69

Seiko 5 Sports SRPF69 Sasuke
Seiko 5 Sports SRPF69 Sasuke

Narutov prijatelj i suparnik, nindža poteza Sasukea Uchihe, Jutsu ‘’ Chidori ’’, ogleda se u uzorku brojčanika. Vodoravna crta na simbolu Skrivenog lišća predstavlja ožiljak koji je na traci za glavu označio Naruto, a na kruni sata ugraviran je jedinstveni znak klana ‘’Sharingan’’. Simbol klana Uchiha vidljiv je i na stražnjoj strani poklopca kućišta.

Shikamaru Nara ref. SPRF75

1545 Seiko 5 Sports SRPF75 Shikamaru large x2
Seiko 5 Sports SRPF75 Shikamaru

Shikamaruov “Shadow Possession Jutsu” nadahnuo je brojčanik ovog sata. Crno-zelena shema boja i mrežasti prsten brojčanika u skladu su s odjećom lika. Indeksi su dizajnirani u obliku njegovih omiljenih komada igre Shogi, a poklopac kućišta krasi simbol klana Nara.

Rock Lee ref. SRPF73

1545 Seiko 5 Sports SRPF73 Lee large x2
Seiko 5 Sports SRPF73 Lee

Kombinacija boja podsjeća na iste vidljive na Leejevom kombinezonu i na grijačima za noge. Luneta odražava s jedne strane zavoje ruku i bedara, a s druge strane, “Osam unutarnjih vrata”, od kojih je Lee uspio otvoriti peta vrata kako bi dobio izvanredni “Skriveni Lotus”.

Gaara ref. SRPF71

1545 Seiko 5 Sports SRPF71 Gaara large x2
Seiko 5 Sports SRPF71 Gaara

Smeđe kućište i utisnuti uzorak brojčanika nadahnuti su pijeskom, a kanji lik za ”ljubav” u jednom satu oživljava Gaaru. Uzorak nadahnut pečatom na njegovoj glavi vidljiv je na brojčaniku na 1 sat te straga na poklopcu kućišta.

Boruto ref. SRPF65

 Seiko 5 Sports SRPF65 Boruto
Seiko 5 Sports SRPF65 Boruto

Nasljeđujući svog oca Narutoa, Jutsu ‘’Rasengan’’model ima brojčanik sa spiralnim uzorakom u crnoj boji. Boja njegovog kostima ogleda se u živopisnim ružičastim akcentima na remenu i na kazaljci sekundi. Indeks 12 sati nadahnut je animiranim zasunom. Simbol klana Uzumaki otisnut je na poklopcu kućišta.

Sarada Uchiha ref. SRPF67

Seiko 5 Sports SRPF67 Sarada
Seiko 5 Sports SRPF67 Sarada

“Vatreni stil: Vatrena lopta Jutsu” Sarada naslijeđena od oca Sasukea, izražena je u crvenom brojčaniku. Oznaka na 5 sati simbolizira mladog nindžu na školovanju i treningu u potrazi nza poboljšanjem svoga ”Sharingana”. Dvobojna luneta simbolizira roditelje, oca Sasukea i majku Sakuru kao Ninđe. Simbol klana Uchiha otisnut je i na poleđini kućišta.