VESPA 946 CHRISTIAN DIOR: Rođenje ikone, posveta radosti življenja

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Vespa

Dior i Vespa zajedničkim su snagama stvorili novu modnu ikonu u svijetu skutera. Na osnovi već legendarnog modela Vespa 946 kreirali su poseban model obogaćen dodacima s poptisom Christiana Diora

Dvije svjetski poznate tvrtke, francuski Dior i talijanska Vespa osnovane su iste godine, daleke 1946. Slavne su postale na trajnom ostvarivanju kreacija koje ljudima čine život ljepšim i ugodnijim. Dolce Vita filozofija rezultirala je jedinstvenim skuterom, Vespa 946 Christian Dior modelom, novom dimenzijom u smislu radosti življenja.

vespa 946 christian dior 2 min
VESPA 946 CHRISTIAN DIOR

Iz ovog strastvenog dijaloga oživljava skuter Vespa 946 Christian Dior, njegova monohuška arhitektura i suptilne grafičke linije odaju počast baštini dviju renomiranih kuća. Simbol profinjenosti, ovaj objekt želje odražava njihovu zajedničku predanost izvrsnosti i virtuozne umjetnosti detalja. Suvremena verzija kultne Vespe 946 predstavljena je 2012. godine u Milanu i prepoznata po svojim elegantnim, prostranim oblinama i tehnološkim inovacijama. Novi model dizajnirala je Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica ženskih kolekcija Dior. Skuter je izrađen u Italiji, pridržavajući se strogih standarda, predanosti i preciznosti couture ateljea. Dizajn sjedala, gornji kovčeg s motivom Dior Oblique koji je dizajnirao Marc Bohan 1967., posebno je dizajniran tako da se učvrsti na stalak za prtljagu, dodajući izrazitu primamljivost. Kaciga ukrašena istim ikoničnim motivom zaokružuje jedinstvenu ponudu. Simboli bijega ka novim horizontima ove kreacije limitiranog izdanja predstavit će se na proljeće 2021. u buticima Dior širom svijeta, a potom i u odabranim Motoplex prodavaonicama Piaggio Grupe.