Alpina proširila Heritage kolekciju Startimer Pilot kronografima

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Alpina

Grebući po povijesti brenda kolekcija je proširena kronografom koji radi na jedan potisnik, a dolazi u sklopu Startimer Pilot Heritage kolekcije. Upotrebljen je mehanizam dizajniran u manufakturi La Joux-Perreta


Do sada su modeli iz Startimer Pilot Heritage kolekcije bili poznati po komplikacijama datuma i druge vremenske zone u  četiri izvedbe prepoznatljiva kućišta na tragu popularnih modela iz 70. godina prošlog stoljeća. Kronograf je potpuna novost u ponudi, a korijenje vuče još stoljeće unazad kada je Alpina predstavila prve modele. Zbog toga je i opremljen jednim potisnikom koji kontrolira 30 minutni kronograf.

Alpina Startimer chronograph Dicta
Retro izvedba kronografa s jednim potisnikom na dva sata

Kalibar AL-727 kuca na 4 Hz i osigurava 55 sati rezerve snage što je čak 45% više nego kod prethodnika. Kućište kombinira polirane i brušene dijelove čelika, a sat je dostupan u tri izvedbe: sivo/antracit moderna varijanta, plavo/siva mladenački dinamična izvedba te plavo/siva s crvenim kazaljkama kao sportska inačica.

Alpina AL 727LNN4H6 Dicta

Kontrastno obojeni mali brojčanici pridonose boljoj vidljivosti, noću i zbog premaza Super-LumiNovom na kazaljkama sati i minuta. Vodonepropusnost je do 100 metara, o očekivana će se cijena za sve izvedbe kretati oko 2.895 eura.

ALPINA AL 727SS4H6 startimer pilot heritage automatic chronograph Dicta
ALPINA AL 727SS4H6 Startimer Pilot Heritage Automatic Chronograph
Kategorije: Alpina, Noviteti