Bulova kvartet kao posveta suradnji s Frank Sinatrom

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Bulova

Bulova nije nepoznat partner muzičkoj industriji, a posljednja je kolekcija obilježila suradnju s jednim od najpopularnijih pjevača, Frank Sinatrom

Bulova je za svoju najnoviju kolekciju kanalizirala jedno od svojih najpoznatijih i najdugovječnijih partnerstava, stvorivši seriju od četiri nova modela inspirirana pjesmama velikog Franka Sinatre. Bulovina povezanost s “Old Blue Eyes” datira još iz doba sponzorstva “The Frank Sinatra Show” koji se emitirao 1950.-tih, a sam Frank Sinatra nastavio je tijekom života nositi brojne Bulova satove.

bulova frank sinatra
DVD reizdanje “The Frank Sinatra Show” koji je sponzorirala Bulova od samog početka 1950.

Četiri modela obilježavaju dugogodišnje partnerstvo, a imena su dobili po Sinatrinim najvećim hitovima: četvrtasta Bulova My Way, trio izvedbi Bulova The Best is Yet To Come, manja i diskretna Bulova Fly Me To The Moon i bačvasta Bulova Young At Heart.

Bulova My Way

Prvi u nizu iz Frank Sinatra kolekcije izrađen je u Art Deco stilu. Bolova My Way ima četvrtastu formu kućišta od nehrđajućeg čelika dimenzija 29.5 mm x 47 mm. Lugovi su u C formi te vizualno omekšaju linije pozlaćenog sata na čijoj je krunici Sinatrin logo u formi šešira.

My Way caseback showing engraving. min

Isti krasi i gravuru na poleđini sata uz potpis Sinatra kolekcije i naziv modela. Brušena podloga brojčanika, arapski brojevi na 12, 3 i 9 sati te indeksi preostalih sati u prepoznatljivom su Art Deco stilu s početka 20. stoljeća. Podbrojčanik sekundi na 6 sati dodatno naglašava stilski smjer. Brojčanik Bulove My Way krasi stari Bulova logo te Sinatra potpis. Mehanizam je kvarcni, Miyota 1L45, a otkrivaju ga otkucaji sekundi. Tu je radi što povoljnije cijene, no radije bi da je unutra mehanički mehanizam. Remen je kožni na leptir kopči.

Bulova Frank Sinatra Collection 2 scaled min
Bulova Frank Sinatra Collection: Bulova My Way

Bulova The Best is Yet To Come

Tanka Bulova The Best is Yet To Come serija drži se minimalističke forme primijenjene na okruglom kućištu promjera 40 mm izrađenom od nehrđajućeg čelika. Na odabir je polirana izvedba u čeliku ili pozlaćeni model, a brojčanici dolaze u tri varijante. Kod svih imamo alfa kazaljke, pravokutne indekse sati, prozor datuma na 3 sata te Sinatra potpis i logo šešira na 6 sati.

The Best is Yet to Come with a steel bracelet. min
Bulova Frank Sinatra Collection: Bulova The Best is Yet To Come

Ovom je modelu namijenjen mehanički mehanizam s ručnim navijanjem, model Sellita SW215. Vidljiv je kroz safirno staklo stražnjeg poklopca. Remen za Bulovu Best is Yet To Come je kožni u smeđoj ili crnoj koži, a narukvica s pet elemenata u nizu izrađena je od nehrđajućeg čelika.

Bulova Frank Sinatra Collection 7 min
Bulova Frank Sinatra Collection: Bulova The Best is Yet To Come

Bulova Fly Me To The Moon

Treći model u kolekciji, Bulova Fly Me To The Moon, stilski nas pomiče u 1960.-te, a dolazi u dvije izvedbe, čeličnoj i pozlaćenoj. Okruglo kućište promjera je 39 mm, a na brojčaniku se izmjenjuju arapske brojke i indeksi sati. Brojčanik dolazi u bijeloj ili crnoj izvedbi, a indeksi su sivi ili pozlaćeni. Ovaj model pogoni automatski mehanizam, Miyota 8215 vidljiv kroz stražnji poklopac kućišta od safirnog stakla. Remen je kožni s uzorkom kože guštera u smeđoj ili crnoj boji.

Bulova Frank Sinatra Collection 9 min
Bulova Frank Sinatra Collection: Bulova Fly Me To The Moon

Bulova Young At Heart

Frank Sinatra kolekcija zaokružena je Bulova Young At Heart modelom. Pozlaćeno kućište bačvaste forme dimenzija 33.5 mm x 45 mm najmodernije je u usporedbi s tri prethodna modela.  Lice sata ima arapske brojke, a umjesto brojke na 12 sati istaknut je logo šešira. Dodatna oznaka modela vidljiva je na Sinatra potpisu dok je datum na 3 sata. Dvije su opcije boje lica, srebrna ili smeđa, a kožni je remen crni ili smeđi. Bulovu Young At Heart pogoni automatski mehanizam, Miyota 8215.

Bulova Frank Sinatra Collection 12 scaled min
Bulova Frank Sinatra Collection: Bulova Young At Heart

S kolekcijom Bulova Frank Sinatra, ovaj je brend ponudio stilsku retrospektivu koja se veže uz neke od najvećih hitova legendarnog pjevača i glumca. Retro modeli koji će se svidjeti i ne samo obožavateljima Franka Sinatre.

bulova sinatra box min

Bulova Frank Sinatra Collection 5 min
Originalno pakiranje Sinatra kolekcije s porubom u formi LP ploče oko jastuka

Sva četiri modela Bolova Frank Sinatra kolekcije stižu na tržište u drugom dijelu godine, a okvirne maloprodajne cijene kretat će se od 495 USD za Bulova My Way, 1.150 USD za Bulova The Best is Yet To Come, do 750 USD za Bulova Fly Me To The Moon te 695 USD za Bulova Young At Heart.

Kategorije: Brandovi, Bulova, Noviteti

Prijavi se na newsletter i osvoji SWATCH FUTURISTIC GREY

Pogledajte pravila nagradne igre

Više informacija