Citizen PROMASTER SKY Mechanical GMT

Prvi mehanički GMT model iz PROMASTER SKY serije predstavljen je povodom proslave 35. obljetnice kolekcije PROMASTER

Tekst: Press Fotografije: Citizen

Citizen Promaster kolekcija zaživjela je 1989. godine kao linija satova opremljena da zadovolji zahtjeve profesionalaca bez obzira gdje se oni nalazili – na kopnu, moru ili na nebu. Kolekcija slavi svoju 35. obljetnicu, a novi mehanički sat s GMT funkcijom lansiran je iz serije SKY kako bi proslavio ovu važnu prekretnicu.

CITIZEN PROMASTER Mechanical GMT NB6046-59E
CITIZEN PROMASTER Mechanical GMT NB6046-59E

Ovaj novi model ima 24-satnu kazaljku koja se može koristiti za prikaz vremena u dvije različite vremenske zone istovremeno. Brojčanik ima velike, vrlo čitljive kazaljke, kao i brojeve i indekse za stvaranje prepoznatljivog pilotskog izgleda. Kućište uključuje 24-satne oznake i ima zaobljeni oblik koji podsjeća na trup zrakoplova, pružajući privlačan naglasak GMT funkciji sata.

CITIZEN PROMASTER Mechanical GMT NB6045-51H
CITIZEN PROMASTER Mechanical GMT NB6045-51H

Veza između kućišta i remena inspirirana je slikom zraka koji struji preko poprečnog presjeka krila zrakoplova dok glatko leti kroz beskrajno plavo nebo. Brušena završna obrada koristi se na brojnim površinama na zdepastom kućištu sa zrcalnim završnim obradama koje daju upečatljiv kontrast.

Na stražnjoj strani kućišta je ugravirana slika letačke kacige, koja simbolizira dio opreme u koju piloti vjeruju da će ih čuvati. Kao i kaciga, ovaj model je još jedan alat koji nudi vrhunsku pouzdanost i funkcionalnost.

Mehanizam također ima otpornost na magnetna polja kako bi održao točnost sata smanjujući učinke magnetskih polja koje proizvode pametni telefoni i tableti u našem digitalnom društvu. Specifikacije uključuju prosječnu dnevnu točnost od -10 do +20 sekundi i rezervu snage od cca. 50 sati.

CITIZEN PROMASTER Mechanical GMTNB6046-59E /NB6045-51H
CITIZEN PROMASTER Mechanical GMT NB6046-59E /NB6045-51H

Kompletnu ponudu Citizen satova provjerite na Dicta stranicama.

CITIZEN PROMASTER Mechanical GMT NB6046-59E /NB6045-51H

– Brojčanik ima velike, vrlo čitljive kazaljke, kao i brojeve i indekse za stvaranje prepoznatljivog pilotskog izgleda.
– Kućište ima zaobljeni oblik koji podsjeća na trup zrakoplova, pružajući privlačan naglasak GMT funkciji sata.
– Spoj kućišta i remena inspiriran je slikom strujanja zraka preko poprečnog presjeka krila zrakoplova.
– Na poleđini kućišta je ugravirana slika letačke kacige, koja simbolizira dio opreme u koju piloti vjeruju da će ih čuvati. Kao i kaciga, ovaj model je još jedan alat koji nudi vrhunsku pouzdanost i funkcionalnost.
– Anti-magnetni mehanizam za održavanje točnosti sata smanjenjem učinaka magnetnih polja.

Kategorije: Noviteti

Facebook

Društvene mreže