Seiko 5 Sports slavi 55 godina s posebnom kreacijom u čast Brucea Leeja

Seiko je predstavio posvetu hongkonškom američkom filmskom glumcu Bruceu Leeju, koji je za života nosio 5 Sports povodom 55. rođendana popularne kolekcije

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Seiko

Prvi put predstavljena 1968., kolekcija Seiko 5 Sports donijela je izdržljive i pouzdane mehaničke satove ljubiteljima satova diljem svijeta. U spomen na 55. godišnjicu kolekcije, Seiko predstavlja kreaciju ograničenog izdanja koja odaje počast hongkonškom američkom filmskom glumcu Bruceu Leeju, koji je za života nosio 5 Sports. Ovaj prigodni sat odaje počast njegovim brojnim postignućima kao umjetnika borilačkih vještina, glumca i kulturne ikone.

SRPK39 e Thumbnail
Brojčanik sata prikazuje sliku zmaja koju je Lee nacrtao za života

Rođen u San Franciscu, Bruce Lee bio je filmski glumac, vještina borilačkih vještina, redatelj i učitelj čija se karijera protezala po kontinentima. Postao je međunarodna superzvijezda s velikim hitom The Big Boss (1971.), ali je tragično preminuo u dobi od 32 godine kad je snimao Enter the Dragon (1973.). Višestruki kreator i stručnjak za borilačke vještine, Lee je osnovao Jeet Kune Do, što u prijevodu znači “Put šake presretača”. Njegov rad i dalje privlači obožavatelje iz cijelog svijeta.

SRPK39 c Thumbnail
Na stražnjoj strani kućišta nalazi se Jeet Kune Do simbol jezgre, koji se temelji na simbolu yin-yang i označen je slovima “Limited Edition” i serijskim brojem

Brojčanik sata prikazuje sliku zmaja koju je Lee nacrtao za života. Okvir sadrži likove koji predstavljaju duh Jeet Kune Doa s frazom koja se prevodi kao “Ne koristiti način kao način; bez ograničenja kao ograničenja.” Crni kožni remen sa srebrnim šavovima asocira na vrstu odjeće koja se nosi u kung fuu. Njegova unutrašnjost ima isti dizajn zmaja kao što je prikazano na brojčaniku. Sat također dolazi s dodatnim najlonskim remenom u dizajnu legendarne žute trenirke koju je Lee nosila.

SRPK39 b Thumbnail

Sat pokreće kalibar 4R36 i nudi otpornost na vodu od 10 bara. Staklo je Hardlex kristal, a kućište od nehrđajućeg čelika s crnim tvrdim premazom povećava izdržljivost sata. Na stražnjoj strani kućišta nalazi se Jeet Kune Do simbol jezgre, koji se temelji na simbolu yin-yang i označen je slovima “Limited Edition” i serijskim brojem. Sat je zatvoren u posebno dizajniranoj prezentacijskoj kutiji s Leejevim potpisom.

SRPK39 d Thumbnail

Sat će biti dostupan od listopada 2023. u Seiko buticima i odabranim maloprodajnim trgovinama diljem svijeta u ograničenom izdanju od 15.000 primjeraka.

Facebook

Društvene mreže