Eberhard & Co. Zagor Limited Edition – Poseban sat u čast Duha sa Sjekirom

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Eberhard & Co.

Švicarsko urarsko umijeće susreće se s mitom o Zagoru: jedinstven sat koji spaja strip junaka s visokim standardima kvalitete bit će izrađen u samo 120 numeriranih primjeraka

Talijanska izdavačka kuća Sergio Bonelli Editore i švicarski urari iz tvrtke Eberhard & Co. zajedničkim uratkom slave šezdeset godina strip junaka Zagora, Duha sa Sjekirom, kojeg je 1961. osmislio Sergio Bonelli. Ekskluzivno, ograničeno izdanje Zagorovog kronografa bit će dostupno u samo 120 numeriranih primjeraka.

31074 CP RGB 1
Neočekivana kombinacija: švicarsko urarstvo najviše kvalitete slavi junaka stripova

“Prepoznajemo pozitivne vrijednosti lika poput Zagora, koji se bori za očuvanje mira, angažiranog u obrani slabih, koji svoju snagu stavlja u službu dobra”, kaže Mario Peserico, predsjednika uprave Eberharda Italia.

Kronograf posvećen Zagoru bit će izrađen u samo 120 numeriranih primjeraka. Njegov sivi brojčanik personaliziran je Zagorovim simbolom, umetnutim u neprekidni brojač sekundi i sa slavljeničkim logotipom “Zagor 60”.

31074 caseback RGB 2
Poleđinu kućišta krasi ugravirana Zagorova sjekira

“Ručni sat Zagor Limited Edition iznenađenje je jednako dragocjeno koliko i neočekivano”, kaže Davide Bonelli, generalni direktor izdavačke kuće koju je pokrenuo njegov djed Gianluigi i proslavio otac Sergio.

Kućište promjera 42,8 mm izrađeno je od čelika s poliranim i satenskim završetkom. Sa stražnje strane kućišta ugravirana je sjekira, Zagorovo nerazdvojno oružje. Remen je od sive kože vintage izgleda s kontrastnim žutim šavovima.

Eberhard & Co. Zagor Limited Edition

Referenca: 31074.01

Mehanizam: mehanički automatski kronograf

Kućište: čelično kućište s ugraviranom Zagorovom sjekirom na poleđini; konveksno antirefleksivno safirno staklo; promjer: 42,8 mm; otpornost na vodu: 50 metara

Brojčanik: sivi brojčanik s logotipom ZAGOR 60; crni podbrojčanici; logo orla; okvir s kružnim aluminijskim prstenom, obojan oksidiranom jodom; rodirani, svjetleći indeksi

Remen: kožni remen u vintage stilu, čelična kopča E&C.

Ograničeno izdanje: 120 primjeraka