Frederique Constant Highlife, nova kolekcija za 20. obljetnicu

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Frederique Constant

Frederique Constant je predstavio novu Highlife kolekciju punih 20 godina nakon njenog inicijalnog predstavljanja krajem 1999.

Obnavljanjem povijesnih modela Frederique Constant je zagrebao i u Highlife kolekciju. Rezultat su tri nova moderna modela: Highlife Perpetual Calendar Manufacture, Highlife Heart Beat i Highlife Automatic COSC. Sva tri krasi integrirana narukvica u kućište sata promjera 41 mm koju je po želji moguće vrlo lako zamijeniti.

Frederique Constant Highlife Moonphase Chronograph
Prva generacija: Frederique Constant Highlife Moonphase Chronograph

Frederique Constant Highlife Automatic COSC

Frederique Constant Highlife Automatic COSC najjednostavniji je model u ponudi koji funkcijski vrši mjerenje sati, minute i sekundi te dodatno datuma koji je u okviru smještenom na 3 sata. Sat je opremljen automatskim kalibrom FC-303 koji se vidi kroz stražnje safirno staklo. Osnova mu je Sellita SW 200-1, a sam je mehanizam COSC certificiran. U njega je ugrađeno 26 rubina te ima 38 sati rezerve snage.

FC 303N4NH6B 900x min

Highlife Automatic COSC je dostupan u četiri izvedbe: čelik na čeliku s plavim licem, čelik na kožnom remenu s srebrnim licem, dvobojna izvedba čelik/pozlata sa srebrnim licem te pozlaćeni model s kožnim remenom i crnim licem. Cijena ovog modela će započinjati s 1.695 EUR.

Frederique Constant Highlife Automatic COSC
Frederique Constant Highlife Automatic COSC

Obrisi globusa naziru se na podlozi lica sata koji promjenom remena mijenja i svoj karakter koji može biti elegantan, sportski ili urban. Uz svaki model dolazi gumeni remen koji će poslužiti za kupanje, no ne i ronjenje pošto je vodonepropusnost limitirana na 50 m.

Frederique Constant Highlife Heart Beat

Prvi Heart Beat modeli predstavljeni su još prije 25 godina i mnogi dan danas povezuju otvoren brojčanik s Frederique Constantom. Highlife Heart Beat ima otvor na brojčaniku smješten na 12 sati kroz koji je vidljiv kalibar FC-310, također inačica dobro znanog Sellita SW 200-1 mehanizma.

FC 310N4NH6B 900x min

Jedinstvenog minimalističkog dizajna Highlife Heart Beat dolazi u tri izvedbe: čelik na čeliku s plavim ili crnim licem te pozlaćena izvedba s kožnim remenom i srebrnim brojčanikom. Kućište je promjera 41 mm, a cijena kreće od 1.895 EUR. I u ovom se slučaju dobiva zamjenski gumeni remen.

Frederique Constant Highlife Heart Beat
Frederique Constant Highlife Heart Beat

Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture

Vrh ponude pravi je mali dragulj. Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture rijetkost je u ovom cjenovnom segmentu jer za 8.495 EUR ponuditi kućni vječni kalendar mogu samo oni. Kalibar FC-775 zaslužan je za pogon ovog multifunkcionalnog sata na čijem licu imamo četiri podbrojčanika. Tri su vezana uz kalendarske funkcije datuma, mjeseca, prestupne godine/dana u tjednu, a mjesečeva faza je smještena na 6 sati.

imgonline com ua twotoone TpaslznfpgJAHg min

Highlife Perpetual Calendar dolazi u tri izvedbe: čelik na čeliku s plavim licem, čelik s kožnom narukvicom i srebrnim licem te dvobojni čelik/pozlata na dvobojnoj narukvici sa srebrnim brojčanikom. Mehanizam je vidljiv sa stražnje strane, kuca na 28.800 otkucaja na sat te ima 38 sati rezerve snage.

FC 775N4NH6B 900x min
Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture

Detaljnu ponudu Frederique Constant satova provjerite na Dicta stranicama.

Frederique Constant Highlife Perpetual 2
Tri opcije lako zamjenjivih narukvica; guma, čelik ili koža. Prema potrebi ili raspoloženju vlasnika