HAMILTON KHAKI NAVY BELOWZERO – zvijezda TENET spektakla

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Hamilton

Hollywoodsko partnerstvo između kreatora filma Tenet i urara iz Hamiltona rezultiralo je jedinstvenim satom koji će se naći na ruci glavnog junaka

Pred početak emitiranja Christopher Nolanovog najnovijeg uratka, SF akcijskog spektakla Tenet predstavljen je i poseban sat koji stiže iz radionice Hamiltona pod nazivom Khaki Navy BeLOWZERO. Rezultat je to priprema koje su trajale 18 mjeseci, a uključivale su tehnički razvoj, testiranje i finalizaciju sata za koji su zaslužni eksperti Swatch grupe.

hamilton belowzero titanium red 01

Hamilton satovima ovo nije prvo filmsko iskustvo jer su već desetljećima prisutni u filmovima Hollywoodske produkcije, a kao najznačajniji bi istakli Stanley Kubrickovu 2001: A Space Odyssey u kojoj je bio prisutan prvi digitalni sat iz manufakture Hamiltona. Pri kreiranju novog modela osnovni je uvjet bio da sličan sat ne postoji u komercijalnoj ponudi Hamiltona.

hamilton belowzero titanium red 02

Hamilton Khaki Navy BeLOWZERO ima kućište od titanija, kazaljku sekundi u plavoj ili crvenoj boji što se referira na ključne boje filma. Svaka izvedba će se proizvesti u limitiranoj ediciji od 888 komada. Broj je odabran kao posveta naslovu filma Tenet, koji je ujedno i palindrom, nešto što isto čita unatrag i naprijed.

hamilton belowzero titanium red 03

Specijalno pakiranje kreirao je Nathan Crowley, dizajner zaslužan za sve vizuale filma Tenet. Pakiranje je u bojama inspiriranim dizajnerskim elementima filma. John David Washington novi je glavni junak originalnog znanstveno-fantastičnog akcijskog spektakla TENET Christophera Nolana. Naoružan samo jednom riječju – Tenet – i boreći se za opstanak čitavog svijeta, glavni junak putuje kroz sumračni svijet međunarodne špijunaže u misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Ne putovanje kroz vrijeme. Inverzija.

hamilton belowzero titanium blue 01

“Uvijek me impresionira Hamiltonova predanost izvrsnosti i njihova spremnost da razmišljaju izvan okvira kako bi stvorili satove koji čine mnogo više od pokazivanja vremena” – Nathan Crowley