Ljubičasti Aquis povodom godišnjice Orisa – Hölstein Edition 2023

Po prvi put, Oris se okreće popularnom Aquisu kako bi izrazio posebnu godišnju tradiciju: kreiranje ograničene edicije od 250 primjeraka posvećenih proslavi priče o Orisu i njegovoj zajednici

Tekst: Rene Sertić Fotografije: Oris

Ako ste pratili priču o Orisu posljednjih nekoliko godina, znat ćete da je tvrtka registrirana 1. lipnja 1904. I još više, da 1. lipnja svake godine predstavlja ograničenu seriju satova od 250 primjeraka pod nazivom Hölstein Edition, nazvano po prekrasnom selu u švicarskim planinama Jura gdje su smješteni već 119 godina. Ovogodišnji pridošlica u godišnjoj kolekciji je Aquis ronilački sat. Aquis je bestseler za Oris, ovaj put debitira u bogatoj ljubičastoj nijansi i po prvi put izostavlja prozor s datumom.

3 Oris Holstein Edition 2023 Purple Aquis 41

Nazvan Hölstein Edition i prepoznatljiv po atraktivnoj boji brojčanika smještenog u čelično kućište višedijelne konstrukcije promjera 41,5 mm s ukošenim okvirom i zaštićenom krunom. Jednosmjerni okvir ima sivi keramički umetak koji nadopunjuje hladni ton čelične vanjštine. Na poleđini kućišta je ugraviran broj ograničenog izdanja uz tiskanu ilustraciju medvjedića Orisa odjevenog u ronilačku opremu. Razigran sat ipak otkriva i ronilačke sposobnosti koje uključuju i vodootpornost do 300 metara.

6 Oris Holstein Edition 2023 Purple Aquis 41

Zapaženi debi za marku je živahna ljubičasta nijansa koja se prelijeva preko brojčanika. Ljubičasta površina je neprekinuta pozadina za srebrne kazaljke i indekse koji su svi ispunjeni Super-LumiNova® za vrhunsku čitljivost. Sat pokreće kalibar 400, automatski mehanizam s poboljšanom preciznošću i povišenim antimagnetizmom u odnosu na svoje prethodnike. Ključna razlika u ovom mehanizmu je isključenje indikacije datuma. Iako je ranije bio karakterističan element Aquisa, u Orisu su ponukanim brojnim komentarima fanova izostavili taj detalj. Sposoban za pokazivanje sati, minuta i sekundi s finim mjerenjem vremena i uređajem za zaustavljanje sekunde, mehanizam ima rezervu snage od 120 sati i obećanje 10-godišnjih servisnih intervala i 10-godišnjeg jamstva.

2 Oris Holstein Edition 2023 Purple Aquis 41

Proizvodnja Oris Aquis Hölstein Edition ograničena je na 250 primjeraka, s cijenom za svaki od 4.000 CHF. Kompletnu ponudu Oris modela provjerite na Dicta stranicama.

Facebook

Društvene mreže