Omega razotkrila najnoviji sat tajnog agenta 007

Omega je javnosti napokon pokazala i supertajni, “špijunski” sat, Seamaster koji će se pojaviti u 25. filmu o tajnom agentu Jamesu Bondu, naslovljenom Nema vremena za umiranje, koji u kina stiže idućeg travnja

Tekst: Josip Horvat Fotografije: Omega

Omega javnosti napokon pokazala i supertajni, “špijunski” sat koji će, baš kao i njegovi brojni prethodnici, odigrati značajnu ulogu u 25. filmu o tajnom agentu Jamesu Bondu, naslovljenom Nema vremena za umiranje (No Time to Die), koji u kina stiže u travnju 2020. godine.

Nova Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition pravi je radni sat za sve vojnike i špijune, kreiran u suradnji s glumcem koji u novom filmu otjelovljuje tajnog agenta Jamesa Bonda. Danielom Craigom, i, valja reći, rezultat je doista impresivan.

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 007 EDITION 7 min

Kućište sata ima promjer od 42 milimetra, izrađeno je od titanija razreda 2, iznimno čvrstog i laganog materijala, a zahvaljujući novom obliku kupole od safirnog kristala sat je sa svojih 12,99 mm debljine čak i malo “vitkiji” od standardnih Seamaster Diver 300M modela. Brojčanik je od aluminija, baš kao i ronilačka luneta, a na kojoj je baš kao i na brojčaniku za indekse i brojeve korištena smeđa boja u tonu koji djeluje “ostarjelo”, baš kao i na nekim stvarno ostarjelim vintage satovima, tonu kojeg kolekcionari često znaju nazivati i “tropskim”. I tonu koji se na brojčaniku našao u krasnom kontrastu s crveno otisnutim nazivom Seamaster i odgovarajuće crvenom vrhu sekundarrke.

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 007 EDITION 5 min

Na poleđini kućišta ugravirano je nekoliko nizova brojeva koji slijede format izvornih vojnih satova – 0552 je mornarički kodni broj,  923 7697 je broj ronilačkog sata, slovo A označava sat s vijčanom krunicom, a 007 je, dakako, kodo ime ikonskog britanskog tajnog agenta, dok broj 62 podsjeća na godinu u kojoj je snimljen prvi film o njemu. Da sve te gravure uvijek budu u ispravnom položaju, onakvom kakvom su ih i dizajneri osmislili, brine se poklopac s Naiad Lock sustavom, još jednim vrijednim Omeginim patentom…

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 007 EDITION 4 min

Sat pokreće odličan mehanički samonavijajući kućni mehanizam – kronometarski koaksijalni Caliber 8806, koji podržava najviše industrijske standarde preciznosti, kronometarskih performansi i magnetske otpornosti. Ima Master Chronometer certificirat, 35 dragulja i 55 sati rezerve snage, te dnevno odstupanje od svega 0 do 5 sekundi. Otporan na magnetna polja jačine do 15.000 gausa, novi Bondov sat uz sve to je i pravi diver, vodonepropusan do 300 metara dubine, a ima i ventil za otpuštanje helija.

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 007 EDITION 3

Svi avanturistički kupci koji odaberu taj, srećom nelimitirani Seamaster Diver 300M 007 Edition, dobit će ga u ekskluzivnoj torbici od smeđeg platna i kože, kao i Omeginim petogodišnjim jamstvom, a na tržištu ga očekujemo u veljači kad će kupcima biti dostupan s titanijskom narukvicom pletenom u milanskom stilu, s inovativnom podesivom kopčom, ali i u verziji s NATO remenom. Očekivana cijena u Hrvatskoj za taj sjajni Omega Seamaster Diver 300M Omega Co-Axial Master Chronometer 42 MM 007 Edition s titanijskom narukvicom i referencom 210.90.42.20.01.001 iznosi 72.000 kuna, dok verzija s NATO remenom (ref. 210.92.42.20.01.001) stiže za 63.500 kuna

Omega Seamaster izdan “u počast služenja Njezinom Veličanstvu”

omega seamaster james bond 2019 limited edition 01 jpg

Ove je godine Omega već lansirala jedan “Bondov sat” – u rujnu su lansirali specijalni Seamaster u počast Bondovom filmu koji je snimljen prije punih 50 godina, U službi Njezinog Veličanstva. Taj sat, među ostalim, na brojčaniku ima i spiralnu dekoraciju nalik brušenoj cijevi pištolja s glavom metka od 9 mm u sredini, na 12 sati je i indeks inspiriran Bondovim obiteljskim grbom, a sedmi dan u mjesecu koristi font identičan sedmici u logu 007… Detaljnije smo ga već opisali na ovim stranicama na linku Omega napravila novi Bondov sat.

Facebook

Društvene mreže