Oris Divers Sixty-Five s remenom Momotaro Jeansa

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Oris

Oris je video konferencijom predstavio posebnu ediciju Divers Sixty-Five u partnerstvu s japanskom nezevisnom manufakturom traperica Momotaro Jeans

Koronavirus nas je sve prebacio online pa tako i Oris koji je po prvi puta svoj model predstavio putem video konferencije u sklopu koje se moglo interaktivno sudjelovati kroz pitanja i komentare. Prvijenac je rezultat partnerstva s tvrtkom Momotaro Jeans, manufakturom iz Japana koja ručno proizvodi ekskluzivne traperice poznate modno osviještenim ljudima diljem svijeta.

 Oris x Momotaro
Oris Divers Sixty-Five s remenom Momotaro Jeansa s vremenom će dobiti patinu poput nošenih traperica

Za one manje osviještene poput nas radi se o manufakturi nastaloj 1992. Osnovao ju je g. Hisao Manabe koji je započeo sa samo troje radnika i vizijom koja nije uključivala ikakav kompromis po pitanju kvalitete. Njegov moto je “Izrađeno ručno i beskompromisno”. Danas broje 140 radnika koji rade u tvornici u Kojimi.

Oris x Momotaro
Hisao Manabe osnovao je tvrtku 1992. Njegov moto je “Izrađeno ručno i beskompromisno”

Novi sat je Oris Divers Sixty-Five u izvedbi čelik bronca. Oris se prepoznao u filozofiji ovog Japanca pa je tako i nastala suradnja iz koje je nastao poznati model Divers Sixty-Five oplemenjen traper remenom s dvije bijele pruge koje su zaštitni znak japanskih traperica.

01 733 7707 4337 Set Oris x Momotaro LowRes 12131 min
Originalno pakiranje kompletno je izvedeno u traperu

Originalno je i pakiranje izvedeno od trapera. Tehničke specifikacije sata se nisu mijenjale, kućište je promjera 40 mm, vodonepropusnost 100 m, a automatski mehanizam ima rezervu snage od 38 sati. Specijalna edicija nije u limitiranoj seriji., a o Oris satovima detaljnije na Dicta stranicama.

01 733 7707 4337 Set Oris x Momotaro LowRes 11998 min

Oris Divers Sixty-Five X Momotaro Jeans

Kućište: višedijelno, nehrđajući čelik, luneta rotirajuća s rubovima od bronce

Promjer: 40 mm

Brojčanik: nijansiran zelen, tamniji prema rubovima, kazaljke i indeksi presvučeni Super-LumiNova®, ‘Light Old Radium’, sferno safirno staklo, antireflektirajući premaz

Remen: Indigo Momotaro denim s dvije bijele pruge, čelična kopča

Vodonepropusnost: 100 m

Mehanizam: Oris 733

Funkcije: centralne kazaljke sati, minuta, sekundi

Navijanje: automatsko

Rezerva snage: 38 sati

Specijalna edicija u posebnom putnom pakiranju od trapera

Maloprodajna cijena u Švicarskoj:  2.100 CHF

Kategorije: Noviteti, Oris