Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier spreman za Goodwood

Roger Dubuis službeni je mjeritelj vremena Goodwood festivala brzine, koji slavi svijet motosporta

Tekst: Antonio Pleić Fotografije: Roger Dubuis

Kako bi obilježili ovogodišnji događaj, Roger Dubuis je predstavio Excalibur Spider Huracán Monobalancier. Kombinirajući DNK proizvodnje sa svojim partnerom Lamborghinijem, dizajn sata temelji se na automobilu Lamborghini GT3 Evo2. Shema boja potonjeg može se pronaći u brojnim detaljima diljem sata. Međutim, kao ograničeno izdanje od 88 primjeraka, Excalibur Spider Huracán Monobalancier će biti rijetka zvjerka.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan MB EX1006 KV Case 2 1536x1024 1
Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier posveta je ovogodišnjem festivalu brzine u Goodwoodu

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier smješten je u kućište od 45 mm izrađeno od mineralnih kompozitnih vlakana (MFC – mineral composite fibre). Ekskluzivni materijal je posebno lagan, ali čvrst, a nalazi se i ovdje na luneti i kruni. Osim bijele boje kućišta, naglasci u crvenoj, žutoj i zelenoj podsjećaju na shemu boja Lamborghinija GT3 Evo2.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan MB EX1006 KV Dial 1536x1024 1

Na fiksnoj luneti s urezima tipičnim za Roger Dubuis satove brojevi se pojavljuju u crvenoj boji. Nasuprot tome, na boku kućišta nalazi se zelena pruga. Kruna, pak, podsjeća na matice kotača na Lamborghinijevim felgama i ima žuti prsten. Na stražnjoj strani, prozirna stražnja strana kućišta omogućuje pogled na mehanizam ovog Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalanciera.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan MB EX1006 KV Case 1536x1024 1

Pročelje karakterizira njegova otvorena arhitektura. Pozadinu čine strukture u boji i uzorak saća koji se često nalazi kod automobila Lamborghini. Prostrane kazaljke to nadopunjuju žutim vrhovima u obliku zmaja. Potonji označavaju vrijeme na minutnoj traci na vanjskom prstenu. Kako bi se poboljšala čitljivost, vrhovi kazaljki za sat i minute nose svijetleći materijal. Još jedan vrhunac je jasno vidljiv, nemirnica na 12 sati, koju urari predstavljaju kao motor sportskog automobila.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan MB EX1006 KV Calibre 1536x1024 1

Roger Dubuis koristi kalibar RD630. Ovdje se nastavlja veza s motosportom, jer su urari dizajnirali mehanizam poput motora super sportskog automobila. Sastoji se od 233 dijela i integrira 29 rubina. Kosturni rotor u dizajnu naplatka Lamborghini osigurava automatsko namotavanje. Pohranjena energiju osigurava autonomiju snage od 60 sati. Na drugim mjestima, kotač za ravnotežu, koji se nalazi pod nagibom od 12 stupnjeva, osigurava potreban rad. Radi na frekvenciji od 4 herca i trebao bi postići veću točnost u nekim položajima zbog svoje orijentacije.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan MB EX1006 KV Overview 1 1536x1024 1

Sat dolazi na bijelom gumenom remenu s perforiranom zelenom telećom kožom koja odražava boje Lamborghinija. Alternativno, nositelj ga može zamijeniti bez alata koristeći Quick Release System. Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier je ograničeno izdanje od 88 komada. Cijena na upit!

Facebook

Društvene mreže