SIHH 2019. PRVI POGLED: IWC Schaffhausen Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition “Mojave Desert”

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: IWC Schaffhausen

IWC Schaffhausen je po prvi puta upotrijebio keramiku boje pijeska za izradu kućišta novog pilotskog kronografa iz Top Gun serije – limitiranog izdanja “Pustinja Mojave”. Ne sumnjamo da će svih 500 primjeraka biti brzo rasprodano

Pravo osvježenje u pilotskoj kolekciji IWC-a zahvaljujući upotrebi keramike boje pijeska. Iznimno atraktivan sat novina je u Top Gun ponudi koju je IWC premijerno predstavio 2007. Radi se o satovima koji su ime dobili po obuci vrhunskih američkih vojnih pilota (U.S. Navy Strike Fighter Tactics Instructor program). Mornarički piloti slove za najsposobnije vojne pilote na svijetu jer vještine i opterećenja koja moraju savladati nadmašuju sve ostale grane avijacije. Zbog toga i Top Gun kolekciju krase robusni materijali, otporni na koroziju, vlagu i slani morski zrak.

WC Schaffhausen Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition "Mojave Desert"

IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition “Mojave Desert” (Ref. IW389103) prvi je sat čije je kućište izrađeno od keramike boje pijeska. Ona je mješavina cirkonij oksida s ostalim metalnim oksidima. Dizajnom se najbolje uklapa uz identične uniforme, no sumnjamo da će nositi vojnici. Cool sat definitivno!

WC Schaffhausen Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition "Mojave Desert"

Mehanizam je kućni kronograf, kalibar 69380 te osim mjerenja vremena ima još i funkcije dana i datuma. Rezerva snage iznosi 46 sati, a stiže u limitiranoj ediciji od 500 primjeraka. Koji će, vjerujemo, biti razgrabljeni u rekordnom roku. A, koga zanima, u Schaffhausenu mu je cijena 8.900 švicarskih franaka.