TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph – vječnost iz laboratorija

TAG Heuer predstavlja novu Carreru Plasma Tourbillon Nanograph s dijamantima stvorenim u laboratoriju. Takvi dijamanti identični su svojoj iskopanoj braći, no njihova primjena u urarskoj praksi je novost

Tekst: Zoran Supina Fotografije: TAG Heuer

Uz poznatu TAG Heueru avangardnu estetiku, svestranost i dizajnerske kodove odsad će svoje modele moći učiniti uistinu jedinstvenima primjenom tehnologije plazme. CVD (Chemical Vapor Deposition) je tehnologija koja se koristi za stvaranje sintetičkih dijamanata, koje u TAG-u nazivaju Diamant d’Avant-Garde. Omogućuje korištenje dijamanata u novim i različitim oblicima i teksturama. Proizvodi se s mrežom specijaliziranih partnera kao što su Lusix, Capsoul i Diamaze.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 9
TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph

TAG Heuer Carrera Plasma: remek djelo materijala i kontrasta

TAG Heuer Carrera Plasma, pokretana kućnim mehanizmom H02 Tourbillon Nanograph, ima Diamant d’Avant- Garde laboratorijski stvorene dijamante integrirane u kućište i ukrašene indekse. Polikristalni dijamantni brojčanik jedna je nevjerojatna komponenta ovog novog i jedinstvenog sata.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 2

Kućište promjera 44 mm pretežno je izrađeno od pjeskarenog anodiziranog aluminija, te je kontrastna podloga sjajnim dijamantima. Dizajneri TAG Heuera dodatno su razvili crnu keramičku poliranu lunetu koja još više naglašava eleganciju i kontrastne uzorke sata.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 4

Start-up tvrtka Capsoul zaslužna je za jedinstvenu krunu sata smještenu na poziciji 3 sata i izrađenu u potpunosti od dijamanta. Dva potisnika između kojih je smještena ukrašena su crnim DLC premazom, koji satu donosi profinjen mat dodir, u kontrastu sa svjetlinom dijamanta.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 3

Poseban polikristalni dijamantni brojčanik priča je za sebe kod novog TAG Heuer Carrera Plasma sata. Ovaj dijamantni efekt na posebno kreiranoj pločici brojčanika zbroj je kristala koji se uzgajaju kao jedan – stvarajući još jednu morfologiju jednog dijamanta. Ovo predstavlja još jedan tip bogatog CVD rasta, gdje mnogi dijamanti stvaraju spektakularne refleksije i raznolik vizualni efekt, dok još uvijek čine jedan dijamantni komad.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 6

Podbrojčanici su smješteni na 3 i 9 sati, minutni brojač kronografa te brojač sati kronografa. To su crne polikristalne dijamantne ploče s poliranim kazaljkama presvučenim rodijem kako bi uistinu podržali interakciju svjetlosti. 11 indeksa od bijelog zlata opremljeno je dijamantom, a dvostruki je indeks na 12 sati. Logotip TAG Heuer s crnim otisnutim natpisom “Carrera” zaokružuje ovaj svjetlucavi brojčanik, koji je dizajniran u savršenom skladu s rodijem presvučenom lunetom.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 8

Mehanizam je TAG Heuerov kućni, Heuer 02 automatski kronograf sa 65 sati rezerve snage. Posebno je ručno dorađen za TAG Heuer Carrera Plasmu, a oscilirajući uteg mu je u formi TAG Heuer štita. TAG Heuer Carrera Plasma dolazi s elegantnim crnim kožnim remenom s crnim šavovima i crnom kopčom od titana 2 razreda ADLC tretiranim za još hrabriji izgled.

TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph 5

Cijena TAG Heuer Carrera Plasme još nije službeno objavljena, no uzimajući u obzir tehnologiju izrade, tourbillonski mehanizam i ukupno 11.7 karata dijamanata za očekivati je šesteroznamenkasti iznos u eurima.

Facebook

Društvene mreže