Vespa GTS Super Racing Sixties

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Vespa

Vespa je predstavila specijalne Super Racing edicije posvećene utrkama iz prošlosti. Kombinacija retro nasljeđa s modernim i naprednim tehničkim rješenjima pun je pogodak

Uz utrke u kojima su brzina i nadmetanje išli ruku pod ruku s klasom i elegancijom vozila i vozača, 60-te su bile legendarno razdoblje u povijesti trkača i motocikla. A upravo te sportske vrijednosti nadahnjuju novu Vespu, GTS Super Racing Sixties.

03 gts super racing sixties min

Potpuno nove upadljive žute i crvene grafike te zeleno-bijela kombinacija koja nas vraća u prošlost. Evokativna shema boja, potpuno novo sjedalo, zlatni naplatci na kotačima i mat crni detalji daju živost estetskim varijacijama. Sportsko elegantna u crveno bijeloj kombinaciji te klasična u žuto zelenoj kombinaciji.

13 gts super racing sixties min

 

Inspiracija za Vespu Racing Sixties potiče iz utrka 60-ih, svijeta u kojem se sloboda izražavanja proširila sve do detalja u dotjerivanju vozila. Tijekom tog desetljeća, vozače je pokretao sjajan duh neovisnosti i autonomije, odlučno su birali svoje momčadi, utrke na kojima će se natjecati, pa čak i izgled svog vozila.

07 gts super racing sixties min

Posebno se pazilo boje, grafike i materijale koji su tada imali temeljnu ulogu. Iz toga se očitavala pripadnost zemlji, regiji, momčadi… Stil Vespe Racing Sixties posveta je legendarnim stazama poput Monaka, Monze ili Targa Floria. Nostalgija je svedena na minimum, no model juri duhom vremena na način koji samo Vespa zna. Stvar je u detaljima koji čine razliku.

05 gts super racing sixties min

Vespa GTS Super Racing ima sportsko srce, a dizajneri su je učinili prepoznatljivom I po brojnim detaljima u mat crnoj izvedbi. Klasičan krom je izostao, zlatni detalji osvajaju na prvu. I sjedalo je posebno, baršun zaštićen PVC presvlakom od lošeg vremena. Retro izgled sa srcem najnaprednijeg motora u ponudi. Još jedan vječan Vespa model.

01 gts super racing sixties min

Kategorije: Lifestyle