Bulova iz arhive izvukla “surferski” sat

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Bulova

Bulova je proširila popularnu Archive Series s modelima Chronograph A “Surfboard”, jednim automatskim kronografom te tri kvarcna…

Archive Series kolekcije popularna su reizdanja modela iz prošlosti i odlično su prihvaćeni među ljubiteljima satova. Posljednja u nizu započetom prije četiri godine je Chronograph A kolekcija koju čine dva noviteta, limitirani automatski sat te pristupačniji kvarcni model. Već vas specijalno pakiranje sata vraća u sedamdesetete godine prošlog stoljeća. Izvorni je model imao mehanički mehanizam s ručnim navijanjem, a za reizdanje je odabran automatik od Sellite, Calibre SW-510 s rezervom snage od 48 sati.

bulova 98A251 Box
Sjajno pakiranje Chronograph A “Surfboard” Bulove u ograničenoj ediciji od 350 komada

Svega 350 primjeraka čini ovu ediciju karakterističnu po retro čeličnoj narukvici, bež licu te dva podbrojčanika kronografa povezana podlogom koja podsjeća na dasku za surfanje. Kućište je čelično promjera 38 mm, staklo safirno, a vodonepropusnost do 200 metara. Očekivana će se cijena kretati oko 2.700 eura što je iznad prosjeka za ovaj brand, no s obzirom na ukupnu količinu proizvedenih satova problema s prodajom neće biti.

 

Bulova 98A251 min
Bulova Chronograph A “Surfboard” ref. 98A251

Znatno pristupačniji će biti kvarcni modeli u čije je kućište promjera 40,5 mm smješten Miyotin Caliber 6S21-00A. Ti satovi imaju silikonske remene u crnoj, plavoj i narančastoj boji, a zajedničke su im tahimetarska skala na brojčaniku, jednobojna sekundarka te satna i minutna kazaljka koje na vrhovima imaju akcente u boji.

Bulova 98A253 min
Bulova s kvarcnim mehanizmom ref. 98A253

Mehenički kronografi imaju sekunde na lijevom podbrojčaniku dok je desno smješten 30-minutni brojač. Kvarcni su, pak, prepoznatljivi po 60-minutnom brojaču na 3 sata. Četvrtasti indeksi označuju sate, a oba su brojčanika kronografa spojena ovalnom “daskom za surfanje” u boji kontrastnoj brojčaniku.

bulova 98A254 min
Bulova ref. 98A254

Chronograph A “Surfboard” odlično se uklopio u seriju reizdanja u kojoj su već prethodno predstavljeni legendarni modeli poput Oceanographer Devil Diver, Computron LED, Chronograph C “Stars & Stripes,” i Moon Watch, a na tržištu ga možemo očekivati već na proljeće.

 

bulova 98A252
Bulova ref. 98A252

Bulova Chronograph A “Surfboard”

Materijal kućišta: nehrđajući čelik
Brojčanik: bež/plavi, bež/crni, plavo/bijeli
Dimenzije: promjer 38,5 mm, visina 16,7 mm (mehanički); promjer 40,5 mm, visina 14,5 mm (kvarcni)
Staklo: safirno
Vodonepropusnost: 200 m
Mehanizam: Sellita Caliber SW-510 (mehanički), Miyota Caliber 6S21-00A (kvarcni)
Narukvica/remen: nehrđajući čelik (mehanički), silikonski remen (kvarcni)

Kategorije: Bulova, Noviteti