Francuski skeletonizirani sat za koji ne treba dizati kredit

Tekst: Dora Kaloci
Fotografije: Pierre Lannier

Iz uglednog modnog urarskog branda Pierre Lannier stigao nam je i novi efektni skeletonizirani mehanički ženski sat koji osim provjerenog japanskog automatskog kalibra krasi i iznenađujuće povoljna cijena

Pierre Lannier relativno je mladi urarski modni brand, kojeg su u pokrajini Alsace 1977. godine osnovali Béatrice i Jean Paul Burgun, no u međuvremenu je izrastao u jednog od većih francuskih urarskih brandova, koji u svojim pogonima u alzaškom gradiću Ernolsheim-lès-Saverne i madagaskarskom Antananarivu godišnje proizvodi više od pola milijuna satova. I svake nam sezone ponudi puno profinjenih, “francuski šik” satova. Od onih koji su predstavljeni posljednjih godina nama je upao u oči Pierre Lannier Automatic u ženskoj srebrnobijelo/zlatnoj izvedbi.

Pierre Lannier Automatic referenca 312B628

Okruglo kućište tog mehaničkog sata krase fine, ukusno posložene siluete koje u promjeru broje 35, a u širini 12 milimetara, a izrađeno je od nehrđajućeg čelika čija luneta na izvedbi s referentnim brojem 312B628 ima i premaz u boji ružičastog zlata. Sam brojčanik, odnosno njegov postojeći obrub na toj je referenci bijel, s minutnim markerima i imenom branda u crnoj boji te satnim markerima i kazaljkama u zlatno-ružičastoj, identičnoj onoj koja je i na luneti. Srebrnobijela narukvica široka 14 milimetara izrađena je također od nehrđajućeg čelika, sitno pletenog u milanskom stilu, koji ovom satu uistinu odlično stoji. Kopča je tu, dakako, klizna. Staklo je s obje strana sata mineralno, a vodootpornost deklarirana do 30 metara, što znači da se s njim ipak ne ide na tuširanje.

Pierre Lannier Automatic referenca 312B628

No, zato je na satu i sprijeda i straga kroz staklo posve vidljiv mehanički samonavijajući mehanizam s mogućnošću ručnog navijanja koji je pristigao iz Citizenovog koncerna – Miyota Caliber 8N24, skeletonizirani mehanički stroj koji odrađuje 21.600 vibracija na sat (3 Hz) te ima 21 dragulj, 42 sata rezerve snage i deklariranu točnost od -20/+40 sekundi na dan.

Pierre Lannier Automatic referenca 312B628

Taj elegantni sat će u neka bolja, a nadamo se i vrlo skora vremena biti moguće razgledati i kupiti u trgovinama Watch Centra diljem Hrvatske, no i dotad je dostupan u njihovom i dalje 0-24 sata aktivnom online dućanu satovi.com na linku Pierre Lannier Automatic, Stoji 1.699 kuna, što su doista novci za koje se rijetko kad i gdje može kupiti dobar i lijep skeletonizirani automatski sat.

Kategorije: Noviteti, Pierre Lannier
Oznake: