Frederique Constant Highlife Ladies Automatic – Elegancija za žene 21. stoljeća

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Frederique Constant

Frederique Constant proširuje Highlife kolekciju ženskih satova trima modelima: Highlife Ladies Automatic Sparkling, Highlife Ladies Automatic Heart Beat i Highlife Ladies Automatic

Sada već davne 1999. godine Frederique Constant predstavio je prve Highlife satove. Urarska kuća lani je oživjela kultni dizajn, kolekcijom modernih oblika za novo stoljeće. Highlife Ladies Automatic kolekcija dodaje novu dimenziju definiciji pristupačnog luksuza po kojoj je Frederique Constant globalno poznat.

Frederique Constant FC 303NSD2NHD6B Highlife PR SD
Highlife Ladies Automatic Sparkling – dio vječnosti na zapešću

Nakon što je prošlog rujna predstavio prve modele, Frederique Constant proširuje kolekciju ženskih satova Highlife Ladies Automatic. Tri su modela, Highlife Ladies Automatic Sparkling, Highlife Ladies Automatic Heart Beat i Highlife Ladies Automatic, koji kombiniraju više od 30 godina majstorstva izrade satova sa željom da se osmisli autentična kreacija za žene 21. stoljeća.

Frederique Constant FC 303NSD2NSD6B Hero Photo©Eric Rossier SD

Graciozan, ali dojmljiv, ovaj nježan sat promjera 34 mm kombinira suptilnost ženstvenog sata s njegovim jedinstvenim karakterom. Nova kolekcija sadrži integriranu i zamjenjivu narukvicu, zaštitni znak svih satova Highlife serije. Kućište i narukvica spojeni su u jedno. Vaša je tajna kako se narukvica jednostavno mijenja i učas sat prilagođava odjeći, prilici ili raspoloženju.

Frederique Constant FC 303NSD2NHD6B Detail Photo©Eric Rossier SD

Prvi model iz ove kolekcije, novi Highlife Ladies Automatic Sparkling, namijenjen je modernim ženama koje žele beskompromisnu eleganciju i dodatak koji može pratiti njihov svakodnevni život bez žrtvovanja šarma, finoće ili autentičnosti. Reproducirajući različite nijanse Mliječnog puta na zglobu, ova istinska oda ženstvenosti poziva nositelja na putovanje. Kozmički plavi brojčanik sadrži razne točkice koje predstavljaju zvijezde.

Frederique Constant FC 303VD2NSD4B PR 3 Photo©Eric Rossier SD
Highlife Ladies Automatic – esencija ženevskog urarstva

Brojčanik podsjeća na vedro noćno nebo uokvireno dijamantima kao zvijezdama. Poput zvijezda sjaje i dijamanti koji označavaju sate. Kombinacija čelika, dijamanata i gume varira u nijansama boja, od blijedo sive do sjaja najsjajnijeg dijamanta, ovisno o odsjaju sunca ili mjeseca i doba dana.

Frederique Constant FC 303BD2NH6B Hero Photo©Eric Rossier SD

Highlife Ladies Automatic savršena je ravnoteža klasike, sporta i modernog. Ovisno o vašim željama, može se prilagoditi i zamjenom originalne narukvice za remen od gume. Prva varijanta, čelična s crnim brojčanikom i dodatnim kaki remenom, idealan je partner za sve svakodnevne situacije.

Frederique Constant FC 303VD2NSD4B Hero Photo©Eric Rossier SD

Druga, glamuroznija verzija, u potpunosti je presvučena ružičastim zlatom i isporučuje se s dodatnim ružičastim gumenim remenom. Ženstven i moderan, s dijamantnim okvirom koji ukazuje na izvrsnost i profinjenost svojstvenu urarima iz Ženeve.Konačno, treća verzija naglasak stavlja na sivu boju, čije su različite nijanse lako čitljive na brojčaniku. Čeličnosivi model također dolazi s još jednim izmjenjivim remenom u nebeskoplavoj gumi.

Frederique Constant FC 303LG2NH6B PR Photo©Eric Rossier SD

U brojčanike svih satova ove kolekcije ugravirani su globusi koji se poigravaju s više nijansi svjetlosti. Kazaljke za ruke i oznake sati premazane su luminiscentnim materijalom. Oznaka za 12 sati dvostruka je; to je još jedan detalj kojem ćete prepoznati da je riječ o Highlifeu.

Frederique Constant FC 310SD2NH6B PR SD
Highlife Ladies Automatic Heart Beat – sljedeća generacija

Najnoviji Highlife Ladies Automatic Heart Beat modeli otvaraju vrata prema novim kreativnim horizontima. Tamo gdje bi inače stajala oznaka za 12 sati, ovdje se nalazi prozor kroz koji puca pogled na mehaničko srce Frederiquea Constanta. Heart Beat, Otkucaj srca, omogućuje vam da vidite kako se sat pokreće i otkriva neke bitne komponente vrhunske Swiss Made preciznosti.

Frederique Constant FC 310VD2NH2B Highlife PR SD

Dva Heart Beat modela stvorena su za moderne žene koje u svakom trenutku vole gracioznost i eleganciju. Dolaze u opciji samo od čelika ili od čelika s pozlatom od ružičastog zlata. Svaka verzija dolazi s dodatnom izmjenjivim gumenim remenom: nebesko plavim uz čelični model i ružičastim za onaj pozlaćen. Highlife Ladies Automatic Heart Beat stilski se prilagođava svakoj situaciji kako bi odgovarao vremenu, raspoloženju ili sezoni.

Simple three in a row 1
Globus, ugraviran u brojčanik svakog Highlife modela, simbolizira interkontinentalno jedinstvo svih žena. Ovu ideju urarska kuća ilustrirala je zajedničkom fotografijom žena cijelog svijeta, od Rija do Moskve, preko Los Angelesa, Londona, Pariza, Milana i Dubaija

Simple three in a row 2