HAMILTON KHAKI AVIATION CONVERTER AUTOMATIC CHRONOGRAPH AIR ZERMATT – Sat za avanturiste, ljubitelje letova i visokih planina

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Hamilton

Hamilton i Air Zermatt surađuju deset godina i svoju okruglu godišnjicu obilježili su ograničenim izdanjem koje se temelji na jednom od Hamiltonovih tehnički najsposobnijih pilotskih satova

Air Zermatt bila je prva švicarska kompanija koja je uvela helikoptersku hitnu službu. Najpoznatija zračna spasilačka ekipa zapošljava 75 pilota, bolničara, tehničara i pomoćnog osoblja koji u akcije spašavanja kreću flotom od 11 helikoptera. Ne čudi stoga njihova veza s Hamiltonom, urarskom kompanijom koja već desetljećima avijatičare oprema pilotskim satovima visoke kvalitete.

Hamilton Air Zermatt Image 1 10960

Hamilton i Air Zermatt surađuju deset godina i svoju okruglu godišnjicu obilježili su ograničenim izdanjem koje se temelji na jednom od njihovih tehnički najsposobnijih pilotskih satova.

Khaki Aviation Converter Auto Chrono Air Zermatt Edition H76706730 Lifestyle 2 10925


Automatski kronograf Khaki Aviation Converter dizajniran je kako bi pilotima olakšao snalaženje u zraku. Njegova logaritamska maska ​​omogućava pilotima da odrade ključne proračune tijekom leta i da kontroliraju ključne faktore poput brzine vjetra, udaljenosti, potrošnje goriva i vremena leta. U kombinaciji s funkcijama kronografa, ovaj sat upotpunjuje znanje i vještine profesionalnog pilota.

Khaki Aviation Converter Auto Chrono Air Zermatt Edition H76706730 Lifestyle 3 10926


Novo limitirano izdanje Air Zermatt svoje nijanse preuzima iz poznatih crvenih boja helikoptera u boji boje spasilačkog tima s plavim logotipom. Najvažniji elementi kronografa s crnim brojčanikom istaknuti su pod brojčanicima s plavim gradijentom, a druga se kazaljka ističe svijetlo crvenom bojom. Oznake kalkulatora na maski također su ledno plave.

Khaki Aviation Converter Auto Chrono Air Zermatt Edition H76706730 Lifestyle 4 Digital Resolution JPEG 72 DPI 10927 1


Okretanjem sata otkriva se poznati Air Zermatt logotip naslikan na prozirnoj stražnjoj strani kućišta koje nudi pogled na kronograf H-21-Si. Ovaj mehanizam iskorištava turbulenciju i brze promjene uvjeta koji se javljaju tijekom letova za spašavanje u planinama: opruga izbjegava svako magnetsko polje u kokpitu i jamči stabilnost i preciznost.

Khaki Aviation Converter Auto Chrono Air Zermatt Edition H76706730 Soldier Digital Resolution JPEG 72 DPI 10935


Samo 988 komada ovog ograničenog izdanja Khaki Aviation Converter Automatic Chronographa bit će proizvedeno za Air Zermatt – po jedan za svaku misiju spašavanja na Matterhornu, odrađenu do siječnja 2021. Dostupni u cijelom svijetu, bit će isporučeni u jedinstvenoj kutiji nadahnutoj odašiljačem lokacije za hitne slučajeve kakav koristi Air Zermatt.

Khaki Aviation Converter Auto Chrono Air Zermatt Edition H76706730 Packaging 2 10934

Hamilton Khaki Aviation Converter Auto Chronograph Air Zermatt

Kućište: promjer 44 mm, nehrđajući čelik, vijak na dolje, Debljina 14,60 mm

Brojčanik: crni brojčanik; poniklane kazaljke sata i minuta sa Super-LumiNovom; kazaljka na kronografu poniklana s crvenim vrhom

Mehanizam: Automatski kronograf H-21-Si; 60 sati rezerve snage; funkcija dana i datuma. Opruga silicijskog regulatora

Remen: Crni remen od teleće kože s kopčom u obliku slova H

Otpornost na vodu: 10 bara (100 m)