Limitirani novitet u Polaris kolekciji

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre proširio je Polaris kolekciju specijalnim izdanjem: Polaris Date u limitiranoj seriji od 800 komada

Inspirirani prethodnikom od prije četiri desetljeća u Jaeger-LeCoultreu su izradili novi model Polaris Date. Momovox Polaris proizvodio se inicijalno za američko tržište od 1965. do 1968. Novitet je poseban po ručno lakiranom plavom brojčaniku s dvostrukim gradijentom te sa sunčanim, zrnatim i opalskim završetkom, jedinstvenim za ovaj poseban model. Sada središnji disk i glavni prsten uključuju svjetlucavi efekt promjene boje, od duboke tirkizne do sjajne nijanse kraljevsko plave boje.

Plavi gumeni remen Clous de Paris također je jedinstven i namijenjen isključivo ovom modelu. Boja mu je u skladu s bojom unutarnje rotirajuće lunete već viđene na modelima Memovox Polaris i Polaris II. U skladu s dizajnerskim kodom Polaris kolekcije i kod ovog su modela arapske brojke izdužene, a markeri trapezionalnog oblika. Tretirani su Super-LumiNova™ premazom za bolju noćnu vidljivost. Kućište je od nehrđajućeg čelika, promjera 42 mm, a ističu se dvije istaknute krune – jedna za podešavanje vremena, a druga za kontrolu rotirajućeg okvira. Sat ima i sportski karakter jer je vodonepropustan do 200 metara.

Mehanizam je samonavijajući, kućni kalibar 899A/1 s komplikacijama sati, minuta, sekundi i datuma smještenog na tri sata. Rezerva snage iznosi 38 sati. Svaki ovaj sat prošao je testiranje u trajanju 1000 sati prije nego što je napustio tvornicu, a što je jesno naglašeno i na stražnjoj strani sata. Naglašena je i ograničenost modela potpisom: “Limited edition – One of 800”.

Jaeger-LeCoultre Polaris Date Limited Edition

Referenca: Q9068681 limitirana edicija 800 komada

Promjer kućišta: 42 mm

Mahanizam: automatski, mehanički, Jaeger-LeCoultre Caliber 899A/1

Funkcije: sati/minute/sekunde, datum, rotirajuča unutarnja luneta

Rezerva snage: 38 sati

Kućište: nehrđajući čelik

Brojčanik: specijalna plava boja dvostrukog gradijenta, ručno lakirano

Vodonepropusnost: 200 m