Oris Big Crown X Cervo Volante Big Crown Pointer Date – Promjena na bolje

Suradnja Orisa sa švicarskim proizvođačem održive jelenje kože Cervo Volante donosi svježu perspektivu i svježe boje u bezvremenski klasik, neponovljivi Big Crown Pointer Date

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: Oris

Kako ulazimo dublje u ovo desetljeće, svijet postaje sve svjesniji naše kolektivne odgovornosti prema našem planetu i našem okolišu. Znamo kako živimo i odluke koje donosimo imaju ključan utjecaj na našu budućnost.

01 754 7779 4063 Set Oris Big Crown X Cervo Volante LowRes 14336
svaki sat se isporučuje s putnom torbicom i držačem za kartice izrađenom od jelenje kože Cervo Volante

Orisov odgovor započeo je prije više od deset godina kad je tvrtka započela partnerstvo s organizacijama i robnim markama koje drže do zaštite planeta. Prije nekoliko godina razne ekološke i održive projekte stavili su pod jednu kapu – organizaciju Promjena na bolje.

Svaka promjena počinje kod kuće, što u Orisovom slučaju u Hölsteinu, švicarskom selu u idiličnoj dolini Waldenburg. Ovo je mjesto namjerno odabrano; Oris je tu osnovan davne 1904. godine i nikad se nije preselio.

01 754 7779 4067 Set Oris Big Crown X Cervo Volante LowRes 14355
Big Crown nudi rezervu snage od 38 sati

Više od stoljeća priroda igra ključnu ulogu u Orisovom urarstvu. Tvrtka drži do održive proizvodnje, bolje učinkovitosti i smanjenja emisija. Zato su lani certificirani kao klimatski neutralna tvrtka. Ali to je tek početak; njihovi su ciljevi dalekosežni, a što sve planiraju i žele predstavit će ovog proljeća u svom izvješću o održivosti.

Jedan od koračića prema podrživosti proizvodnje svakako je i suradnja sa švicarskom tvrtkom Cervo Volante, koja stvara prekrasne proizvode koristeći održivu jelensku kožu.

Square 2x2 4
Ručno izrađeni proizvodi Cervo Volante zadržavaju sve nesavršenosti prirodne kože

Svake godine u Švicarskoj se odstreli oko 15.000 jelena. Ta je operacija strogo regulirana kako bi se populacija jelena zadržala pod kontrolom i tako zaštitilo švicarsko selo. Godinama se malo toga stvaralo od prirodnih nusproizvoda ovog nužnog procesa. No, onda su 2017. godine inženjerka biotehnologije Kadri Vunder Fontana i biologinja Conny Thiel-Egenter osnovale Cervo Volante koje od jelenje kože izrađuju lijepu, izdržljivu i održivu obuću i dodatke. Tako su došle i do Orisa, za koji sad izrađuju remene za satove od održive jelenje kože.

01 754 7779 4065 Set Oris Big Crown X Cervo Volante LowRes 14333
I remen i torbica i držač za kartice izrađeni su od održive jelenje kože

Ručno izrađeni proizvodi Cervo Volante poznati su po tome što zadržavaju sve nesavršenosti prirodne kože. Ova koža nije proizvod uzgoja i za njenu obradu ne koriste se nikakve kemikalije. A da se ne koriste na ovaj način, jednostavno bi ih spalili. Cervo Volante ujedno je zaposlio i posljednje dvije preostale švicarske kožare koje koriste isključivo biljne procese štavljenja.

Oris Big Crown X Cervo Volante Collection LowRes 14357
Tri izvedbe jednog sata, s brojčanicima sive, plave ili zelene boje

Suradnja Oris x Cervo Volante počinje s tri Big Crown Pointer Date sata. Svaki ima gradijentni brojčanik inspiriran alpskim nijansama i remen od održive jelenje kože. Dolaze s torbicom i držačem za kartice od istog materijala. Serije im nisu ograničene, niti je riječ o jednokratnom dogovoru. Suradnja Orisa i Cervo Volantea se nastavlja.

01 754 7779 4065 Set Oris Big Crown X Cervo Volante LowRes 14333

 

Big Crown X Cervo Volante

Mehanizam: Oris 754; funkcije: središnje kazaljke za sate, minute i sekunde, središnja kazaljka za datum, trenutni datum, korektor datuma, uređaj za fino mjerenje vremena i stop-sekunda; namotavanje: automatsko, dvosmjerno rotirajući crveni rotor; rezerva snage: 38 sati

Kućište: višedijelno kućište od nehrđajućeg čelika; promjer: 38 mm; brojčanik: sivi, plavi ili zeleni; svjetleći materijal: indeksi, brojevi i kazaljke sa Super-LumiNovom; gornje staklo: safir, kupolasto s obje strane, antirefleksni premaz iznutra; stražnja strana kućišta: nehrđajući čelik, vijčani, safirno staklo; sigurnosna kruna od nehrđajućeg čelika

Otpornost na vodu: 5 bara

Remen: tamnosmeđi, smeđa hrastovina ili konjak Cervo Volante jelena koža sa sustavom za brzu promjenu remena

Posebno izdanje: svaki sat se isporučuje s putnom torbicom i držačem za kartice izrađenom od jelenje kože Cervo Volante

Cijena: 1850 CHF (švicarska maloprodajna cijena)

Facebook

Društvene mreže