Rado True Thinline Anima, avangarda kroz materijale i dizajn

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Rado

Rado je predstavio prvi model kod kojeg je keramika kućišta i narukvice maslinasto zelene boje, a lice u skeleton izvedbi

Unutar Swatch Groupe Rado je oduvijek bio prvenstveno posvećen materijalima i dizajnu pa im i keramika nije strana već desetljećima. Radi se o nišnim satovima neusporedivim s ičim na tržištu koji su vrlo često avangardnog dizajna. Posljednja kreacija u nizu, Rado True Thinline Anima prepoznatljiva je po specifičnoj maslinasto zelenoj boji keramike te skeleton izvedbi brojčanika.

rado true thinline anima 001
Rado True Thinline Anima avangardni dizajne te keramika u jedinstvenoj maslinasto zelenoj boji

Najnoviji model ne odstupa od Rado filozofije. Sveprisutna keramika odlična je alternativa nehrđajućem čeliku ili titaniju. Materijal je to koji je hipoalergen te gotovo potpuno otporan na grebanje i njegove posljedice. Najčešće susrećemo razne modele u crnoj boji, no Rado je zahvaljujući velikom iskustvu i znanju bio sposoban kreirati ovu jedinstvenu boju koju do sada nismo susretali u keramici.

rado 3
Sveprisutna avangarda kod ovog modela čini ga jedinstvenim uratkom

Bačvasto kućište inspirirano je modelima 70.-tih prošlog stoljeća i slijedi linije postavljene kod ostalih modela Thinline kolekcije. Promjer mu iznosi 40 mm, a debljina svega 10.8 mm pa je sat vrlo ugodan na ruci.

rado 33 back
Mehanizam je poznati automatski kalibar ETA A31.L02 kod kojeg je nadodana komplikacija datuma
Rado True Thinline Anima 5
Rado True Thinline Anima dolazi u limitiranoj ediciji od 2.020 komada

Brojčanik je sve samo ne običan. Skeleton izvedba ne skriva ništa, a osim centralnih kazaljki sati, minuta i sekundi na satu je moguće očitati i datum kroz prozor na 6 sati. Sam prsten s datumima tvori unutarnju cjelinu na brojčaniku te na jednostavan način otkriva kako se datumi zapravo vrte i na ostalim satovima gdje je prsten skriven.

rado jpg
Rado True Thinline Anima, ref. 766.6112.3.031

Mehanizam sata je standardna ETA A31.L02, automatik s dodatnom komplikacijom datuma te sa 64 sata rezerve snage. Mostovi i ploče izrađeni su od crnog eloksiranog aluminija, koji pridonosi vizualnoj atraktivnosti, a istovremeno smanjuje njegovu težinu. Rado True Thinline Anima, ref. 766.6112.3.031 izradit će se u limitiranoj ediciji od 2.020 komada, a dostupan je preko Krone 2011., ovlaštenog zastupnika za Republiku Hrvatsku.

Rado True Thinline Anima

Kućište: keramičko, promjer 40 mm, debljina 10.8 mm
Brojčanik: skeleton
Staklo: safirni kristal
Vodonepropusnost: 30 m
Kruna: na potisak/izvlačenje
Mehanizam: ETA A31.L02
Narukvica: keramička
Cijena: 3.000 USD
Referenca: 766.6112.3.031
Edicija: limitirana, 2.020 komada

Kategorije: Brandovi, Rado