Stigla treća generacija TAG Heuer Connected pametnog sata

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: TAG Heuer

TAG Heuer je u New Yorku predstavio treću generaciju luksuznih pametnih satova Connected kolekcije te još jednom otišao korak ispred konkurencije

Kada je 2015. TAG Heuer pionirski predstavio prvu generaciju luksuznih pametnih satova komentari su bili oprečni, no vizija Jean-Claudea Bivera pokazala se ispravnom. Connected kolekcija je dokaz da pametno ne mora biti jeftino te da u segmentu luksuza ima mjesta i za pametne satove.

tag 6 min

TAG Heuer Connected sat je jedinstvena kombinacija inspirirana mehaničkim kronografima iz povijesti ove tvrtke pretočena u modernu digitalnu multifunkcionalnu kreaciju vrhunskih performansi. Prilagodljiv je individualnim potrebama korisnika pa tako može biti najpreciznija štoperica pri mjerenju krugova vožnji ili asistent pri odabiru snage udarca na pojedinom golf terenu.

tag 7 min

Sportske aktivnosti podržane su preko TAG Heuer Sports aplikacija, pa tako ljubitelji golfa, trčanja, bicikliranja, fitnessa i ostalih sportova detaljno praćenje imaju preko GPS ugrađenog u sat. Od brojnih senzora izdvajamo još onaj vezan uz rad srca pa u svakom trenutku znate broj otkucaja.

tag heuer connected glavna

Kućište sata je od nehrđajućeg čelika ili titanija, a svi ostali detalji poput narukvica, lunete ili poklopca u skladu su s kvalitetom koju susrećemo na klasičnim mehaničkim TAG Heuer satovima. Brojčanik tj. ekran je izveden u OLED tehnologiji i osjetljiv na dodir, a kako bi učinkovitije štedio energiju radi u dva moda, aktivnom i ambijentalnom, no vrijeme pokazuje stalno. Punjač je magnetski.

tag 3

Korisnicima je na izboru pet izgleda brojčanika koji su inspirirani TAG Heuer mehaničkim modelima, a opcija je i digitalni look. Tako sat može biti identičan Heuer 02 skeleton modelu ili Carreri Heuer 01, a volite li više digitalno Orbital izgled je dobra opcija.

tag 1

Raznolikost TAG Heuer Connected dodatno je pospješena jednostavnom zamjenom čelične narukvice jednim od brojnih atraktivnih gumenih remena.

tag 5 min

Google i TAG Heuer su partneri od početka razvoja Connected satova pa tako ovaj sat uz Wear OS podržava i alate poput  Google Assistant i Google Translate koristeći mikrofone smještene na lijevoj strani kućišta. Upozorava i na poruke, e-mail, vrijeme, mape, Google Play i još mnogo toga.

tag 8

TAG Heuer Connected zamišljen je kao izdržljiv i otporan sat pred kojim će biti zahtjevni uvjeti eksploatacije. Safirno staklo štiti ekran, titanij je gradacije 2, a vodonepropusnost iznosi 50 metara što je dovoljno za trčanje po kiši ili plivanje. Na ronjenje zaboravite. Baterija od 430 mAh optimizirana je da izdrži cijeli dan uz jednosatno korištenje uz upaljen GPS, strimanje muzike i praćenje otkucaja srca. Bez prestanka, uz uključene sve gore navedene funkcije baterija će izdržati šest sati, a ponovno će punjenje potrajati 90 minuta.

tag 12

Upravljanje funkcijama se vrši preko gumbiju na 2 i 4 sata te uz pomoć gumirane krunice na 3 sata. Senzor rada srca je sa stražnje strane, a sat je uz GPS opremljen i kompasom, brzinomjerom i žiroskopom. Vlasnik sata može pratiti svoje dnevne aktivnosti, umrežiti se s mobitelom te sinkronizirati sve podatke s Apple Health ili Strava aplikacijom.

tag 10

Sat je u prodaji od 13. ožujka, a potražiti ga možete u Tag Heuer butiku u Zagrebu.

tag 11