TAG Heuer Carrera Heuer 02T: Čudesna kombinacija plave boje i titana

Pet godina nakon prvog predstavljanja, samonavijajući kronograf s letećim tourbillonom zadržava isti Heuerov kalibar 02T s COSC certifikatom, ali ovaj put u azurnoj boji i s titanskom narukvicom, u limitiranom izdanju od 250 primjeraka

Tekst: Mladen Smrekar Fotografije: TAG Heuer

Kad ih pitaju koja im je najdraža boja, ljubitelji satova najčešće biraju plavu. Otkako je predstavljen 2016. godine, Carrera Heuer 02T nikada nije zalazio na ovaj teritorije, držeći se tamnijih ili zlatnih tonova. Osluškujući želje tržišta TAG Heuer sad predstavlja ograničenu seriju 250 primjeraka tourbillon kronografa u plavoj boji, s narukvicom od titana.

TAG Heuer Carrera Heuer 02T

Carrera je djelo majstora minijature

Mehanizam u satovima ove ograničene serije i dalje ima frekvenciju od 28.800 vibracija na sat i smješten je u ultralakom kućištu od karbona i titana. No, glavni izazov za urare iz La Chaux-deFondsa bio je smjestiti funkcije kronografa, mehanizam samonavijanja i leteći tourbillon u 31 mm promjera.

TAG Heuer Carrera Heuer 02T
Na Carreri Heuer 02T sve je u plavim tonovima, od okvira do utega navijača

Prvi put Carrera Heuer 02T sjaji plavom bojom; plavi se čak i keramički tahimetrijski okvir, PVD-om je tretiran i uteg navijača, vidljiv kroz safirno staklo poklopca stražnje strane sata, smještenog u titanskom kućištu promjera 45 mm.

TAG Heuer Carrera Heuer 02T
TAG Heuer Carrera Heuer 02T

Ovaj kronograf sprema još jedno iznenađenje. I dok su se prijašnje izvedbe nudile s krokodilskim remenom i mekom gumom, novi model na ruci sad drži titanska narukvica. Ovaj lagani materijal satu daje sportski, ali pritom i elegantan izgled, dostojan cijene od 20.500 švicarskih franaka.

TAG Heuer Carrera Heuer 02T
TAG Heuer Carrera Heuer 02T

Facebook

Društvene mreže