Tri nove boje za Nomos u ograničenoj ediciji povodom 175. rođendana

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: NOMOS Glashütte

Drugačija vrsta luksuznih satova. Urari iz NOMOS Glashüttea predstavljaju tri ograničena izdanja automatskih modela u novim bojama

U Glashütteu se već 175 godina proizvode izrazito fini satovi. Urarska tvrtka NOMOS Glashütte počastila nas je dosad s dva posebna, ograničena izdanja svojih modela, a sad nam predstavljaju i treći: Club Automatic Limited Edition NOMOS Glashütte dolazi u tri nove boje, a svaka je izvedba ograničena na samo 175 komada.

Nomos Club Automatic 175th anniversary limited editions 8
Nomos Club Automatic 175th Anniversary Limited Edition

Popularni model s kupolastim staklom od safirnog kristala dostupan je u prekrasnim nijansama zelene, plave i crne, odnosno pocinčane, u skladu s nazivima modela: Club automatic onix, Club automatic navy i Club automatic olive.
Unutar satova djeluje NOMOS DUW 5001, prvi samonavijajući kalibar urarske tvrtke predstavljen 2005.

Nomos Club Automatic 175th anniversary limited editions 11

Promjer novih modela je 40 milimetara i svi su lako čitljivi i noću. NOMOS Glashütte mislio je na duge staze. To znači da će kupcima služiti desetljećima. Ovi izdržljivi i robusni modeli mogu podnijeti razne stresove, vodootporni su do 200 m i izvrsno se slažu sa sportskim pothvatima na otvorenom i u vodi. Uz to, sjajno izgledaju i uz odijelo u uredu.

Nomos Club Automatic 175th anniversary limited editions 4

Svaki od ovih satova dolazi s lijepim dodacima poput elegantnog remena: od svjetlosivog i plavo-crnog tekstila za maslinastozelene i mornarski plave modele te NOMOS Sport narukvice za oniks verziju. Satovi su dostupni po cijenama koje kreću od  1960 eura za izvedbu na tekstilnom remenu do 2.250 eura za model s čeličnom narukvicom.

Nomos Club Automatic 175th anniversary limited editions 7
NOMOS Club Automatic Limited Editions proizvest će se u ograničenoj ediciji od 175 primjeraka po svakoj boji